.:Salon Łady - Kovel UA:.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
03.02.2007 r. ja z arii'm odwiedziliśmy salon łady w Kovlu
nie bede sie rozpisywal bo chyba wszystko widac na fotach,
po za tym ze byla bardzo mila obsluga, otwierano nam kazdo autko
i dano namiar na serwis i prawdopodobnie najwiekszy sklep w tej okolicy z czesciami (sprawdzimy z kolejnym wyjazdem )

ps.: nie pozwolono nam tylko odśnieżyć ładzianek w obawie przed porysowaniem lakieru

Hehehe, nowe 2107. Aż się łezka w oku kręci. Od razu przypomina mi się rodzinny wyjazd do Białegostoku po naszą siódemkę....

ja az zaczolem szukac info jakie cło jest
i nie znalazlem ...
i pomyslec ze wszystkie juz na wtrysku

wooooooooooooooooooooo ale mogliscie je troche odsniezyc do zdjec

Cytat:
2007-02-05 09:33:17, maxymilan pisze:
wooooooooooooooooooooo ale mogliscie je troche odsniezyc do zdjec

właśnie w tym sęk, że nie mogliśmy, mogłoby to porysować lakier

zdziwiłem się że 07 były na wtrysku ale przy silniku 1500

Hehe! Kamil Twoja 07 też z Białegostoku?Moja też!

apropos wie ktos jak sie nalicza cło z UA za nowe auta?

bo np taka 2107 to tylko 18tys + cło

Cytat:
2007-02-05 12:27:20, krycho pisze:
Hehe! Kamil Twoja 07 też z Białegostoku?Moja też!

Może się powtórzę,ale moja też

generalnie 10%, ale do tego chyba dochodzi ci VAT i jakis tandetny ekologiczny cosik ale pewien nie jestem. jak cos znajde to dopisze. nizej masz kawalek tabelki taryf celnych UE 2007. jak chcesz moge ci cala wyslac

8702 Pojazdy mechaniczne do przewozu dziesięciu lub więcej osób razem z kierowcą:
8702 10 − Wyposażone w silniki tłokowe wewnętrznego spalania o zapłonie samoczynnym (wysokoprężne i średnioprężne):
− − O pojemności skokowej przekraczającej 2 500 cm3:
8702 10 11 − − − Nowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 p/st
594 PL Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej 31.10.2006
Kod CN Wyszczególnienie Stawka celna
konwencyjna (%)
Uzupełniająca
jednostka miary
1 2 3 4
8702 10 19 − − − Używane . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 p/st
− − O pojemności skokowej nieprzekraczającej 2 500 cm3:
8702 10 91 − − − Nowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 p/st
8702 10 99 − − − Używane . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 p/st
8702 90 − Pozostałe:
− − Wyposażone w silniki tłokowe wewnętrznego spalania o zapłonie iskrowym:
− − − O pojemności skokowej przekraczającej 2 800 cm3:
8702 90 11 − − − − Nowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 p/st
8702 90 19 − − − − Używane . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 p/st
− − − O pojemności skokowej nieprzekraczającej 2 800 cm3:
8702 90 31 − − − − Nowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 p/st
8702 90 39 − − − − Używane . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 p/st
8702 90 90 − − Wyposażone w silniki innego typu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 p/st

znalazlem

"Przywóz towarów z krajów spoza Unii Europejskiej jest uważany za import towarów. W przypadku importu samochodów istnieje obowiązek zapłaty cła, podatku VAT oraz akcyzy (w przypadku samochodów osobowych). Podstawą obliczenia cła będzie wartość celna pojazdu. Z kolei wartość celna powiększona o kwotę cła posłuży do obliczenia kwoty podatku akcyzowego, a wartość celna powiększona o kwotę cła i kwotę podatku akcyzowego – do naliczenia podatku VAT.

Stawki celne obowiązujące przy imporcie samochodów do UE z krajów trzecich znajdują się w Taryfie Celnej Wspólnot Europejskich. Generalnie, samochody osobowe (pozycja 8703) importowane do UE z krajów trzecich np. USA, Japonii, i innych, obciążone są stawką celną w wysokości 10% niezależnie od pojemności i rodzaju silnika oraz wieku pojazdu.

W ramach umów preferencyjnych, które zostały zawarte pomiędzy UE, z niektórymi krajami, stawki celne na samochody zostały obniżone i wynoszą przykładowo dla Turcji, Mołdawii, Bułgarii, Rumunii, Szwajcarii – 0%.

Dowodem odprawy celnej jest dokument SAD. Z tym dowodem odprawy i pozostałymi dokumentami (faktura, rachunek lub umowa kupna-sprzedaży, karta pojazdu (np. Brief), dowód rejestracyjny lub potwierdzenie wyrejestrowania pojazdu w kraju jego pochodzenia, wyciąg ze świadectwa homologacji) importer udaje się do Wydziału Komunikacji w celu zarejestrowania samochodu, zgodnie z polskim Prawem o ruchu drogowym."

[ wiadomość edytowana przez: maciekk dnia 2007-02-05 14:56:26 ]

to sa ceny w rublach????bo jesli tak to jest ok 4000 zl, az niewiarygodne.

Cytat:
2007-02-05 15:58:29, Franc pisze:
to sa ceny w rublach????bo jesli tak to jest ok 4000 zl, az niewiarygodne.

nie w rublach a w hrywny...
na UKrainie obowiązuje inna waluta niż w Rosji

to daje 20000 a to juz duzo

Cytat:
2007-02-05 16:32:19, Franc pisze:
to daje 20000 a to juz duzo

Ale ten adres na sklep z częściami warto sprawdzić! Jakbyście jechali to dajcie znać, może jakieś wspólne zamówienie?

Cytat:
2007-02-05 17:13:54, Grzegorz2107 pisze:
Ale ten adres na sklep z częściami warto sprawdzić! Jakbyście jechali to dajcie znać, może jakieś wspólne zamówienie?

dość często jeździmy i zawsze o tym informujemy w tym wątku
ZOBACZ
co do zamówienia na większą skalę to nie za bardzo jest to wykonalne. Wiadomo że są jakieś ograniczenia celne, i staramy się tak wozić szpargały aby nie drażniły celników. Bo po opłaceniu cła to gra nie jest warta świeczki

[ wiadomość edytowana przez: arii82 dnia 2007-02-05 17:56:06 ]

Witam
tak oglądam zdjęcia wnętrza 2107
i co mnie zdziwiło-otóż w miejscu gdzie u mnie byl przycisk od wentylatora(z narysowany śmigiełkiem),tak tu jest coś innego
jakby symbol spryskiwacza szyby?

czy tylko zmienili symbol, czy rzeczywiście służy to do czegoś innego?

Grzesiek powiem tylko ze to kombi
reszty sam sie domyslisz chyba

a po ile szła Niva II i 110tka 16V 1,6??
DEx

Cytat:
2007-02-05 20:12:33, mwarchalowski pisze:
a po ile szła Niva II i 110tka 16V 1,6?? DEx

nivy nie było
a 110-tka była tylko 1,5 16V za 45150 hrywien

Cytat:
2007-02-05 20:12:33, mwarchalowski pisze:
a po ile szła Niva II i 110tka 16V 1,6?? DEx

tym bardziej ze masz wszystko z opisami na fotach

Ale jakość montażu się chyba nie zmieniła przez ostatnie 20 lat . Tu i ówdzie wystają jakieś kable, hehehe... Identycznie jak w mojej 07