Toyotka Avalon - kilka pytań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Chcę sobie sprawić coś takiego: http://www.toyota-radosc.pl/index.php?ID=1005116&suid=552013. Autko jest zadbane i wygląda i jeździ OK. Niestety przebieg jest całkiem spory - licznik rzeczywiście pokazuje 325000. Niestety nie wiem, czy km, czy mil (auto jest sprowadzone z Kanady). Może ktoś ma jakieś pojęcie na ten temat? Prędkościomierz ma główną skalę w km i mniejszymi literkami w milach, ale co mierzy licznik nie wiem.

Druga sprawa - czy znacie jakiś warsztat w Warszawie, gdzie zerknęliby fachowym okiem na silnik, pomierzyli co trzeba i powiedzieli ile jeszcze wytrzyma (nie chciałbym zaczynać eksploatacji od remontu silnika). Spaliny wyglądają OK, silnik pracuje równo, ale to chyba jeszcze niczego nie gwarantuje.

Kolejne pytank - gaz do takiego autka (i to z takim przebiegiem). Czy macie jakieś doświadczenia - jeśli tak to co polecacie a czego nie (i ew. jakie warsztaty w Warszawie i okolicach). Od razu mówię, że II generacja odpada - raczej III lub IV (V chyba nie robią do takiej staroci).

Pzdr.

Kuba Ch.

Licznik tez mierzy km, a fachowców w Twojej okolicy tez nie znam pozdrowienia

Dzieki za info, owa Toyotka niestety już kupiona i to nie przeze mnie . Ale szukam dalej - jak się przejechałem Avalonem, to Camry już nie chcę - jakaś taka niewygodna się zrobiła .

Kuba_Ch

Dobry warsztat specjalizujący się w Leksusach (przede wszystkim) i Toyotach xznajduje sie przy ul. Anilinowej na Białołęce (od Modlińskiej, wylot na Legionowo).

Telefon do nich 614-76-95

Jackal, dzięki

Jak coś znajdę w okolicach Warszawy (bo tamta mi niestety uciekła), to się z nimi skontaktuję.