Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-07-08 17:12:48 Lepiej pojedź do ASO jak najszybciej. Niech wiedzą że takie coś ma miejsce, bo potem będą przeciągać naprawę aż do końca gwarancji. |
alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-07-09 10:29:07 jedź z tym do ASO. Ja nie znam się na olejach więc jeżdżę na tym co mi nalali... ale miskę mam suchą...
Jednak przy rozrządzie (chyba) podobnie jak u Ciebie też się pociło... zrobili mi to jako naprawę gwarancyjną (czyt. uszczelnili). Ja miałem taki objaw po około 12 tyś. |
Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-07-09 13:26:25 Twardo-ASO,gwarancja.
W nowym samochodzie do niedopuszczalne! |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-07-11 13:27:01 A co to za marka oleju ma takie denne parametry?Castrol?bo niedoczytałem |
Aadas Gdańsk | 2004-07-11 15:30:41 Ja tego oleju też nie mogę nigdzie zakwalifikować ale na pewno nie spełnia on norm Castrola 5W40 po przejechaniu 4tys.km.Zakładam ,że jest to mieszanina kilku olejów o różnych stopniach lepkości i dlatego wytrąciła się zupa.Jest to nauczka aby zlać olej po przejechaniu 1,5 tys i wlać swój sprawdzony a nie jakiś tam z beczki.
Pozdrawiam wszystkich. |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-07-11 17:37:56
Ach tam ,z beczki czy z plastikowego opakowania,to to samo.Też niewiesz co kupisz w tym plastikowym opakowaniu w sklepie,a mechanik z beczki wleje,do takiej małej konewki(do olejów) z miarką i wszystko widać co leje,a wygląda tak samo jak olej z opakowania,a beczka jest i tak zaplombowana i można z niej olej tylko wylać(tak myśle).Niema reguły.Tu i tu można trafić na feler,tak to już jest na rynku,przecież sam sobie oleju niewyprodukuje. |