Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-04-04 19:46:48 ja kiedys zmienialem sam krzyzak w tym przegubie nie w Cari ale w Ave mysle ze podobny jak nie taki sam przegub tam jest , wymiarów nie powiem teraz bo nie mierzyłem a stary krzyzak juz dawno gdzie na smietnisku lezy ale wybiłem go bez problemu , troche trudniej było wbic nowy bo ciasno wchodzil ale tez wszedł takze wymiana nie powinna stwarzac problemów , ja dawno to robiłem ale jak pamietam poszło mi to nawet szybko i sprawnie az zdziwiony sam bylem |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-04-10 14:33:06 Jakby to powiedziec nie szukam dziory w calym ale jak cos mi stuka to probuje to wyeliminować, niekiedy roznie z tym bywa niekiedy brakuje wiedzy, przyrzadów itp.... Wiadomo ze w 12 czy 13-to letnim aucie nie ma co wariować i stresować sie jakimis nieistotnymi objawami ale jak cos stuka z przodu na dziorach mocno czy zawory graja powyzej 3000obr. wiec cos jest nie hallo i niech nikt mi nie mowi ze tak ma byc. Oczywiscie wszystko ma swoje granice ale pewnych rzeczy nie mozna lekcewazyc jesli chce sie miec autko w stanie bardzo dobrym. pozdrowka gorące. |
avensis1999x1600 Białystok | 2006-04-10 21:13:45 Witam
No właśnie ja ciągle mam problem z krzyżakiem, ale do tego stacyjka nie łapie i czekam na lepszą pogodę żeby się do tego dobrać. Grunt, że wiem jaka jest usterka. Bawiłem się nową Hondą Civic i tam kierownica wcale nie chodzi lżej, hehe. Na razie smaruję tawotem, żeby lżej chodził. Na Allegro chcą 150 za cały przegub, ale nie wiadaomo w jakim stanie. |
dymek255 carina e bielsk podlaski | 2006-06-21 14:21:20 Witam
Właśnie podjełem prube wymiany krzyżaka dolnego w kolumnie. Da sie to zrobić, nietrzeba niz zbytnio kąbinować. Jedyny problem to wysięcie zagnieconych kielisków. Ale bieże sie odtry neselek i pomału rogiem wytniesz, jest mięki metal.Kawałek grubszego wybijaka i poszło. na wymiane pasuje kszyżak od poskiego poloneza jest idealny. Jeżdze już 3 miesiące i niemam żadnych luzów i bicia w kierownicę. Jeżeli masz mały warsztat to sie da zrobić |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-06-22 23:03:06 o którym Wy przegubie piszecie ?? tym co jest koło pedałów ?? ja jak mi padło wspomaganie , wczesniej nie wiedząc o tym i próbujac wyciągnąc maglownice , odłączyłem i wrecz wyciagłem ten przegub w dosłownie 5 minut
[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-06-22 23:03:49 ] |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-06-23 00:21:25 Hehe... ten w kabinie to 3 minuty
Zdejmij tego z maglownicy Pozdro. |
dymek255 carina e bielsk podlaski | 2006-06-23 08:49:28 Z maglownicy to faktycznie problem jak jest zapieczonu ale jak ruszy to potem proste. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-06-24 23:21:49 hehe juz wiem o który krzyzak chodzi naszczescie nie musiałem jeszcze (odpukac w niemalowane ) wymieniac go |