Klocuszki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie- JAKIE wybrac klocki hamulcowe na oś przednią? Ferrodo, Delphi czy Textar??a.. co za tym idzie jak jest z czujnikiem zuzycia klocków?zawsze sie go wymienia razem z klockami, czy nie ma takiej potrzeby.Prosze o porade. Pozdrawiam

Ja do sibie wrzuciłem Ferodo 145zł/kpl i jestem zadowolony, jeśłi chodzi o czujnik to ja nie wymieniałem (nie zapaliła mi sie kontrolka od zuzycia klocków więc czujnik sie nie przetarł) go tylko przełożyłem z estarego klocka do nowego.

Cytat:
2006-04-04 11:12:04, kosmat pisze:
Witam, mam pytanie- JAKIE wybrac klocki hamulcowe na oś przednią? Ferrodo, Delphi czy Textar??a.. co za tym idzie jak jest z czujnikiem zuzycia klocków?zawsze sie go wymienia razem z klockami, czy nie ma takiej potrzeby.Prosze o porade. Pozdrawiam

co do klockow to kup FERODO ale model PREMIER bo sa mocno wytrzymale i nie scieraja sie tak szybko jak zwykly model tej firmy tu masz aukcjelink

co do czujnika to mozesz przelozyc ze starych, wszystko powinno pasowac

Dzięki za info, Ferrodo jest dobrą firmą..szkoda że podałeś mi linka do aukcji gdzie te klocki są tylko do e36, ja mam e 34.Nie moge znaleść do e34 tych klocków;-/

niestety odkąd ferrodo zaczeli produkować w czechach jakość spadła drastycznie

zgłupiałem, co kupie to kupie jak założe to Wam powiem jakie wrazenia, jak beda piszczały to sie pochlastam..

Ja latam na ferodo i jestem zadowolony, nie piszczą i do tego nawet hamują

Wlasnie zalozylem u siebie ferrodo premier, i wszystko jest oki ale ,przelozylem stary czujnik i nadal swici kontrolka klockow przed wymiana roznierz swiecila, a z nowymi klockami nie bylo niestety nowego czujnika czy komputer zapamietuje jakos w pamieci ,i trzeba go zresetowac, czy to jednak bedzie wina czujnika a jesli tak skad go wziasc ?

jak już nie chcesz się z tym dalej bawić to zewrzyj dwa kable od czujnika i po kłopocie.

Rozumiem ,ze jak zwarcie zrobie na tych kablach to kontrolka zgasnie wszystko oki, ale wolalbym miec wszystko jak nalezy, tylko skad wziasc nowy czujnik ?