Czy odpalacie na gazie czy na benzynie swoje essinki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy odpalacie na instalacji gazowej swoje essinki?

Pytam bo po jutrze zakladam sobie gaz i niewiem jak to by wygladało, palic na benzynie czy na gazie i jesli na gazie to czy niezaszkodzi to silnikowi.

Od 2 lat odpalam na gazie(mam dziurawy bak wiec penzin niet) i wszystko jest oki

Na benzynie. Chyba że przekaźnik od pompy świruje, co czasem się zdarza.

tylko benzyna

Na benzynie.

benzyna

Mając zamontowanego eLPeGa odpalalem na benzynie, teraz nie odpalam ani na benzynie ani na gazie...a jezdze

[ wiadomość edytowana przez: BUGZ dnia 2006-05-15 19:47:08 ]

a czy macie wieksza temperature silnika na gazie?

bo slyszalem ze troche bardziej sie grzeje

Odpalam na benzynie (jak ja mam) a co do temp. to nie widze zupelnie zadnej roznicy . . tu czy tu taka sam . .

Ja odpalam na benie i jeżdżę na niej, aż wskazówka temp. wejdzie na białe pole...

Ja tez nie zauwazylem roznicy co do temp.

odpalam na benie i jezdze na niej az sam sie przelaczy na lpg (jakies 1.5 minuty przy aktualnych temperaturach )

A Wy sobie może ustawiać wedle woli na czym opadalacie? Bo ja np nie mam możliwości, auto automatycznie uruchamiane jest na paliwie, dopiero po jakimś czasie komputer przełącza na gaz. U mnie nie da się chyba odpalić na gazie.

Cytat:
2006-05-16 08:23:11, KriSSo pisze:
A Wy sobie może ustawiać wedle woli na czym opadalacie? Bo ja np nie mam możliwości, auto automatycznie uruchamiane jest na paliwie, dopiero po jakimś czasie komputer przełącza na gaz. U mnie nie da się chyba odpalić na gazie.

zapewne trzebaby to w kompjutrze ustawic

Cytat:
2006-05-15 20:06:57, bziku pisze:
Ja odpalam na benie i jeżdżę na niej, aż wskazówka temp. wejdzie na białe pole...

Ja też

Cytat:

Musi się dać. Jaki masz przełącznik??

Cytat:
2006-05-16 08:33:38, Snale pisze:
Musi się dać. Jaki masz przełącznik??

Nooo, normalny heh, nie wiem jak go opisać. Jest jeden guzik, który się wciska. Jak chodzi na gazie, to wciskam go i przełacza się na PB. Jak wcisnę go ponownie, to kontroliki sobie migają i po chwili komputer (o ile temp silnika jest odpowiednia) przełączy sam na gaz.

Cytat:
2006-05-16 09:33:51, KriSSo pisze:
Nooo, normalny heh, nie wiem jak go opisać. Jest jeden guzik, który się wciska. Jak chodzi na gazie, to wciskam go i przełacza się na PB. Jak wcisnę go ponownie, to kontroliki sobie migają i po chwili komputer (o ile temp silnika jest odpowiednia) przełączy sam na gaz.

Masz sekwencje, czy II gen z dołożonym kompem??

Jeśli II gen, to po przekręceniu kluczyk i zapaleniu się kontrolek przełącz 2 razy z gazu na benzynę. Jeśli kontrolka z gazu (ta która miga) będzie się świeciłą równocześnie z kontrolką benzyny, to odpalisz na gazie... ale zamotałem.

ja tez odpalam na benzynie, bo na gazie ciezko essiemu to idzie a zima to juz wogule nie wykonalne

Cytat:
2006-05-16 09:41:38, Snale pisze:
Masz sekwencje

Mam sewkencję, IV generacja. I nie wiem, jaka tutaj odpalic na gazie.

Cytat:
2006-05-16 09:41:38, Snale pisze:
Masz sekwencje, czy II gen z dołożonym kompem?? Jeśli II gen, to po przekręceniu kluczyk i zapaleniu się kontrolek przełącz 2 razy z gazu na benzynę. Jeśli kontrolka z gazu (ta która miga) będzie się świeciłą równocześnie z kontrolką benzyny, to odpalisz na gazie... ale zamotałem.

a to przypadkiem nie bedzie zalezalo od uzytego kompa od gazu