Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2006-06-03 19:20:28 Otwierasz klapę tylną i pod osłoną plastikową (ochrona przy załadunku i estetyka) musisz uważać jak ją ściągasz popatrz jak gdzie ją najpierw odczepić zacznij od tych trójkątów i koło lamp nakrętki plastikowe potem delikatnie do góry będą trzymały takie blaszki w rancie włazu bagażnika. Jak się powiedzie czynność ściągnięcia tej osłony zobaczysz 2 śruby nie pamiętam tylko czy są na wierzchu czy w jakimś dołku lub otworze profila tylnego powinieneś je znaleźć odkręć je. Pociągnij do tyłu zderzak żeby wysunął się z zaczepów po bokach i tyle kłopotu. Przerazi cię ilość rdzy itp.
PS, jaki masz numer koloru nadwozia tego przecinaka, bo chyba taki sam jak mój. [ wiadomość edytowana przez: seweryn80 dnia 2006-06-03 19:44:54 ] |
Upadly_Aniol Omega B V6 Suchy Dwor -3miasto | 2006-06-06 08:17:48 A nie boisz sie,ze farba ze spray zacznie tobie szybko schodzic oraz sie luszczyc? W transporterze,mialem mazniete w ten sposob zderzaki plastikowe,wystarczyl miesiac,pare mysc autka,pare skokow temperatury i lipa. Podpowiedz... Swietna jest czarna pasta do butow,do regeneracji wyplowialych zderzakow,a w omie A sa,chyba lekko chrobowate,wiec bedzie git. Zwykla tania pasta z puszki...I gotowe... |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-06-06 13:24:48 ja kiedys tak samo jak omegafon pomalowałem swój zderzak oczywiście najpierw lekko papierkiem później specjalny podkład do plastików, na koncu czarny mat specjalny do malowania zderzaków.
no i po 3 miesiacach przedni zderzak mial znowu wypłowiały kolor (starła sie farba od warunków atmosferycznych) to samo stało sie w busie którym w pracy jezdze. wiec polecam albo czernidło do opon albo paste do butów... pozdr |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-06-06 15:02:27 Nie bede pryskał podkładem do plastików, mam zamiar tylko dobrze oczyścić. Alejak mówicie że problemy, to moze na serio pastą do butów tylko działać. Ale e tam. Mam juz farbe to bede działał, o efektach napisze. Zapytam sie jeszcze w sklepie o podkład po plastików.
pozdrawiam |