Citroen xsara ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tylko nie bijcie
jest okazja do wzięcia tanio citroena xsara 2003 r 2SHDI
cały czas w karaju serwisowany w ASO 06 tys km
koleś chce oddać do serwisu i wziąsc nowy model
wiecie cos na temat tej bryczki

wiem że to francuz a samochodów na F się nie kupuje
ale no okazja

:>:>:>:>:> a tfu...jak możesz

to nie dla mnie tylko dla ojca

Ja się nie wypowiadam bo jestem po środku między japonią i Francją

Cytat:
2006-06-28 14:25:41, rsuhy pisze:
to nie dla mnie tylko dla ojca

tylko mi się tym jajkiem na spocie nie pokazuj

Cytat:
2006-06-28 15:34:33, marcin032 pisze:
tylko mi się tym jajkiem na spocie nie pokazuj

dobre

Wiem, że citroeny bardzo trudno, szczególnie w dzisiejszych czas, sie sprzedaje.

Weź pod uwagę to, że za jakiś czas też będziesz to musił sprzedać. I będziesz musiał zrobić dobrą okazję, żeby ktoś ten samochód kupił.

Ponadto zwróc uwagę na plastiki i ich spasowanie.
Zawieszenie, ze wzgledu, że jest miękkie, też długo może nie wytrzymać. A trzymanie się drogi przy większych prędkościach, na nierównościach jest mało przyjemne.

Zajrzyj na citroen.autko.pl i listy citroenowe na serwerze newsowym news.triger.com.pl, tam znajdziesz informacje.

IMO fajne auto, a silniki HDi mają niezłą opinię, z tym że w którychś tam rocznikach były problemy bodajże z kołem pasowym - bylo o tym sporo na listach citroena wlasnie.

miałem Citroena i juz nie chce za zadne skarby , wszystko fajnie jak auto ma 2-3 lata wszystko chula jak nalezy ale pózniej juz sie zaczynać potrafią schody

niie raz kupowalem takie okazje i dziekuje mam juz dosc Citroen nikomu poza teściową bym nie polecił

Cytat:
2006-06-28 21:38:14, Pigletto pisze:
a silniki HDi mają niezłą opinię, z tym że w którychś tam rocznikach były problemy bodajże z kołem pasowym - bylo o tym sporo na listach citroena wlasnie.

a kto im tą niezłą opinię wystawia??

Ojciec wziął w 1999 nówkę Evasion 2.0 HDI z salonu...

po 50kkm wymieniał turbinę, potem intercooler, koło pasowe oczywiście padło na A4 między Chrzanowem a Mysłowicami, auto zostało bez ładowania, serwa, hamulców, i klimy, bo wszystko wisiało na jednym pasku...

do tego niezliczona ilość wiecznie palących się żarówek od podświetlenia, ciągle niedomykające się drzwi, tłukąca się klapa, i palące się co 5kkm żarówki hamulcowych...

na szczęście po 210kkm przejechał się po bandzie i z Citrona niewiele zostało... od tego czasu 225kkm w Previi... olej, klocki, tarcze, amortyzatory...

także Citroena poleciłbym tylko gaziarzom, którzy robili mi przy aucie...

pzdr

aha wiec jest tak jak myślałem
ojciec się uparł jutro go obejrzeć
ale ze wszystkich sił powtzaramy mu to co pisaliście tutaj

no, na to nic nie poradzisz...

to tak jakby nam wmawiał że coś jest lepsze niż Toyota... a co by nie mówić, Toyki też mają swoje przypadłości... tyle że nie tak dokuczliwe...

pzdr

Cytat:
2006-06-28 22:55:14, marcinm pisze:
a kto im tą niezłą opinię wystawia??

Piglet...tego absolutnie można się było spodziewać, bo wiesz Marcin, to miłośnik Cytryn więc się nie dziw Nie zaczynam wojny bo 2 lata pójdą w plecy

nie wiem, kolega jeździ już drugą xarą - tym razem Picasso - tyle że benzyna 1,8 i nie narzeka jakoś strasznie. Generalnie twierdzi że zależy jak się trafi no i fakt że pierwszą jeździł 3 lata (nastukał coś 120k), a tą jeździ 2 rok

Cytat:
2006-06-29 07:17:58, madzia_83 pisze:
Piglet...tego absolutnie można się było spodziewać, bo wiesz Marcin, to miłośnik Cytryn więc się nie dziw Nie zaczynam wojny bo 2 lata pójdą w plecy

lecz póki się da, bo może się okazać że to się rozwija z wiekiem

Pankuba : 120kkm to nie jest jakiś powalający przebieg... chodzi - bo benzyna - Citron dość dobrze stoi w rajdach, ale właśnie na Pb... z dieslami niestety będą się musieli jeszcze od Audi i VW dużo pouczyć... wyciągnąć duży moment i moc z diesla, to nie problem, ale połączyć to z jaką taką żywotnością, to już wyczyn

pzdr

Pytanie-ile chcą za ten wynalazek?

Cytat:
2006-06-29 17:44:14, Grzesiek pisze:
Pytanie-ile chcą za ten wynalazek?

fakt - za 100zł wziąłbym na części
pzdr

znajomek xsara kombi sporo przejezdzil bo ponad 200kkm...i byl cholernie niezadowolony...jak zmienil na mondeo to stweirdzil ze on tez nie jest mistrzem niezawodnosci ale o niebo lepszy niz francuz...

i juz po temacie
dzisiaj oglądaliśmy autko
koles jest z suwałk i umuwilismy się w z nim jak mniał wymiebiac olej w ASO ciroena
i jak zajechalismy to był ładnie podniesion do gory

i jakoś udalo mi się ojca zniechęcić
już starczył mu sam tłumik gdzie w cari po 12 latach wygląda lepiej niż tam po 3
aha i w czasie gadek z tym kolesiem podjechala taka corolcia jak ma marcin032 tylko że bordowa
o ojciec stwaierdził że taka to może być

marcin nie chcesz sprzedac autka