Przecieki w obrębie przedniej szyby 528 touring

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prosze doradzcie co może być przyczyną;- od pewnego czasu podczas obfitych opadów zrobiło się mokro pod wycieraczkami po obu stronach oraz na prawym przednim słupku, zauwarzyłem że uszczelka na przedniej szybi co jest po bokach słupków posiada takie wzdłóż ząbki i są one sparciałe- kruszą się .
Mam obawy że zamoczy się komputer-( gdzie możę się on znajdować?)
Doradzcie co zrobić;
- wymienić uszczelkę kompletną szyby(niewiem czy nawet jest dodatkowo podklejana?)jaki koszt takiej uszczelki
-przeczyścić kanaliki i pokryć silikonem
-lub czy może to przez szyberdach kanaliki są zatkane i cieknie do środka za słupkami-tapicerką

OKEJ to teraz już wiem o co chodzi
Wnioskuje, że skoro masz czujnik deszczu to jest to E39.
Skoro szyba jest klejona, a w E39 jest to jakoś niechce mi się wierzyć, żeby ciekło spod szyby. A jeżeli tak to sądze, że bo dobrym crashu jest ta bryka. Co do niby uszczelki to w E34 to jest taka jakby ozdoba. I wydaje mi się że te sparciałe ząbki nie mają nic wspólnego z wodą pod dywanikami

Jeżeli natomiast chodzi o zatkane kanaliki rynienek szyberdachu to musiałbyś miec też mokrą podsufitke. Tak czy owak chyba mnie obejdze się bez rozbierania środka

Co do komputera to raczej się nie zamoczy. Radze jechac do kogoś kto ma pojęcie od BMW. Bo sam chyba nic nie wymyślisz

Acha jeszcze jedno. Żadne środki zapobioegawcze typu klej lub silikon nie wchodzą w grę. To odpowiedź na pytanie zawarte w mejlu. Jedź do kogoś od BMW i tyle.

Pozdrawiam i życze powodzenia.

[ wiadomość edytowana przez: Buczer dnia 2006-09-08 23:28:00 ]

a ja bym sprawdził co innego. Wywal filtry kabinowe i zobacz, czy nie są mokre. Zobacz czy gdzieś nie masz tam czegoś pękniętego albo wyłamanego. jeśli coś z tym nie tak woda będzie waliła do środka auta, ściekała po ścianie grodziowej i dostawała pod dywaniki. Sama szyba to nie sądzę. Ona nachodzi na blachę i pod takim kątem watpliwe, żeby woda szła tamtędy.