Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-11-02 08:29:43
A że tak zapytam, dużo km wykręcasz w miesiącu ?? Ja dumałem nad gazem i narazie sobie odpuściłem ten temat, nie wykręcam aż tyle kilosów żeby mnie na gaz przypiliło, a z wielu wypowiedzi dotyczących spitolonego montażu instalek, też mnie odrzuca. pozdrawiam, |
pyrekcb TOYOTA DRIVER gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-11-03 22:34:12 Jakieś 10-15 tkm rocznie.
P. |
Grzesiek TOYOTA FRIEND Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-11-03 23:13:13 to niedużo
a ile pali benzyny? powiem tak-u mnie przy sekwencji przełącza się na gaz po przejechaniu jakichś 300-400 metrów-auto wyjezdza z garazu + 15 stopni po kilku godzinach na podwórku,przy temp ok 0, przerzuca na gaz po 500 metrach przy ciepłym silniku po 2 czy 3 sekundach w kompie gazowy ustawione jest przełączanie, gdy płyn chlodzący osiągnie temperaturę 35 stopni czujnik temp jest umieszczony w reduktorze gazowym |
pyrekcb TOYOTA DRIVER gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-11-05 22:22:20 Czyli nie będzie tak źle, jak niektórzy mówią.
Tylko się zastanawiam jeszcze nad instalką - BRC Sequent (czy jakoś tak) nie jest super instalką, ale w BRC pracuje mój kolega i chociaż o montaż i serwis mogę być spokojny. Chciałbym też, żeby instalka miała możliwości zmiany parametrów, ale to chyba teraz w każdej sekwencji jest. Zastanawia mnie jedna rzecz - czy w przypadku sekwencji przełączanie na gaz przy niższej temperaturze powoduje jakieś niekorzystne dla silnika/instalacji tematy? Bo w mieszalnikowej kumpel mówił, że można przełączać wcześniej - jedynym minusem może być zużycie membran, ale to w sumie niewielki koszt w porównaniu do wypalania noPb prze powiedzmy dwa lata (zanim padnie) na "rozgrzewki". Bo jeżeli nie byłoby konkretnych przeciwskazań, to ja bym ustawił taką sekwencję na możliwie najniższą temperaturę przełączania. Pozdr. P. |