Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robman BMW E30 LUBLIN | 2007-02-02 23:06:51 Mam takie pytanko?? Jestem szczęśłiwym posiadaczem E30-stki i od jakiegoś czasu zaczął mi świrować wskażnik poziomu paliwa czasami działa poprawnie i tak jak należy, natomiast czasami wskazuje pełny zbiornik paliwa nawet jeśli aktualnie w baku jest tylko rezerwa paliwa(dodam że jednocześnie wtedy świeci się rezerwa paliwa i wskaźnik wskazuje full, czyli rezerwa pkazuje dobry stan natomiast wskaźnik wariuje) Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy może ktoś się orientuje?? |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2007-02-06 21:46:50 Chcesz powiedzieć, że w e40 są dwa czujniki ??? |
mlodybiernat 520 konin | 2007-02-07 17:17:09 tak jak napisal hsurim w e30 sa 2 czujniki poziomu paliwa. po zdjeciu kanapy widac przykrecone 2 dekielka. pod jednym jest czujnik z pompa(po prawej stronie) a sam czujnik. pozdro |
robman BMW E30 LUBLIN | 2007-02-08 08:22:41 Zaśniedziałe styki?? W takim razie będę musiał to sprawdzić. Dzięki za sugestie hsurim |
ROMANEK BMW 850i E-31 PISZ | 2007-02-08 22:23:56 U mnie to samo,wyjmowałem i wskaznik z pompkami ,sprawdzalem omomierzem prąd i blaszke bybyl styk,wyciagałem czujnik rezerwy z drugiej polowy i sprawdzalem to samo wszystko dziala,podlaczalem inny wskaznik i tez zyl ale wskaznik paliwa nie wzruszony zyje swoim zyciem...wariuje tak jakby wogole nie mial polaczenia z dwoma plywakami czasem cos tam zalapywal ale nie mozna bylo znalezc jakiejs sensownej reguly. Test zegarow zrobiony i wskaznik na nim dziala jak trza.....wez i badz mądry |
hsurim BMW Member Octavia 1,9 TDI SLX Warszawa | 2007-02-09 09:04:50 A czy wskaźnik paliwa źle działa przy każdej ilości benzyny ?
Jeśli tak, to looknij jeszcze na wtyczki i gniazdka przy zegarach ... |
robman BMW E30 LUBLIN | 2007-02-22 23:05:15 Mam jeszcze takie pytanko z tyłu zegarów wychodzą takie dwa przewody z wnętrza(czerwony i niebieski) i są wpięte w dwa styki umieszczone z tyłu czy te przewody nie wpływają czasem na wskazania poziomu paliwa bo zupełnie nie mam pojęcia do czego Ona są ale mogę przypuszczać że występowało na nich zwarcie |
robman BMW E30 LUBLIN | 2007-02-23 11:22:00 po rozebraniu zegarów sam mogę sobie odpowiedzieć na pytanie i nie zadawać wam głupich pytań ano nie ma On nic wspólnego ze wskaźnikiem jest to podświetlenie zegarów także na to wygląda że z zegarami wszystko good trzeba tak jak mi podpowiadał tu kolega niestety dostać się do zbiornika |