Mam problem z zapłonem w bmw 318

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od jakiegos czasu moje bmw 318 nie chce palic. trzeba dlugo krecic az zalapie. dzieje sie tak zarowno na benzynie jak i na gazie. dziej sie tak na zimno i na cieplo.
mam pytanie czy po przekreceniu kluczyka powinna pracowac pompa paliwa (bo u mnie pracuje dopiero jak zarece silnikiem a tak nie dryga wogóle). wudaje mi sie ze przez krotki czas przed zaplonem powinna popracowac.
moze mi ktos podac mozeliwa przyczyne takiego zachowania bmw

Cytat:
2007-02-16 15:01:22, mlody111 pisze...) u mnie pracuje dopiero jak zarece silnikiem a tak nie dryga wogóle). wudaje mi sie ze przez krotki czas przed zaplonem powinna popracowac. (...)

I słusznie Ci się (tylko) wydaje. Tak ma być
Czy wcześniej na gazie też tak ciężko odpalał ?

wczesniej wszyskto bylo w porzadku dopiero od jakiegos czasu tak sie zaczelo dziac. co zrobic ???

Sprawdź szczelność dolotu za przepływomierzem.
Ta harmonijkowa guma pęka na zgięciach.
Pozakładaj cybanty (gdzie ewentualnie nie ma) na grubszych rurkach np. na odmie. Sprawdź szczelność połączenia z króćcami wszystkich rurek podciśnieniowych (te cieńsze)
Sprawdź także szczelność połączenia metalowego kołnierza (bezpiecznik od strzałów gazu) z przepływomierzem. Najlepiej to go od razu zdejmij, oczyść powierzchnię i złóż na silikon sanitarny.

Powodzenia.

chodzi juz mi bmw.
okazało sie że był padnięty regulator ciśnienia paliwa w listwie wtryskowej. kupiłem używany za 50zł i wymieniłem.
znowu chodzi jak trzeba!!!!!!!!!!!!!!!
może i komuś przyda się taka porada.
do następnej usterki nara