Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-03-12 14:40:14 |
lukisek bydgoszcz | 2007-03-12 15:14:21 |
AdS TOYOTA DRIVER nissan almera Warszawa | 2008-07-17 07:51:59 Mam problem w ave ze zdjęciem bębnów, do czego służą nagwintowane otwory domyśliłem się, jednak nie dałem rady ich zdjąć, jakiś sugestie? Ja podejrzewam że okładziny się starły i szczęki przyblokowały bęben... |
Kiinio TOYOTA DRIVER Cari E Częstochowa | 2008-07-17 20:36:00 to ja spytam przy okazji, czy to prawda że w japończykach łatwo strzelają szpilki? (czy mechanik mi urwał śrubę po prostu i zrzuca na auto :> ) |
Kiinio TOYOTA DRIVER Cari E Częstochowa | 2008-07-17 20:37:28 to ja spytam przy okazji, czy to prawda że w japończykach łatwo strzelają szpilki? (czy mechanik mi urwał śrubę po prostu i zrzuca na auto :> ) |
premier123 Camry 2.0 TD/Subaru ... warszawa | 2008-07-18 01:36:42 Sciagalem bebny w kilku samochodach. Min. w mojej Camry. Jak ktos madrze powiedzial trzeba uzyc brutalnych metod. Nawet przykrecenie samoregulacji nie gwarantuje ze szczeki w srodku sie same zejda, moze byc zapieczony cylinderek z ktorejs strony i wtedy du.pa.
Ja uzylem dwoch skomplikowanych narzedzi: Mlotek i tepy przecinak. Stukalem w beben po obwodzie az w koncu sie poddal. Bebny dalem do przetoczenia, nie bawilem sie w kupno nowych, stare daja rade mimo 340 tys. km przebiegu. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2008-07-18 13:23:17
Wtedy po popuszczeniu rozpieracza pukamy młotkiem po obwodzie bębna. (prostopadle do jego osi) Też zdemowałem w kilku różnych autach, ale jeszcze nigdy nie udało mi się wyrwać szczęk razem z bębnem
Dają radę, a hamują to dwie różne rzeczy Nie chce mi się wierzyć, że po 340 tys. km i ich przetoczeniu jeszcze mieszczą się w dopuszczalnym wymiarze Za bardzo potrzebuję dobrych hamulców żeby sobie pozwolić na taki zabieg. Przy obecnych cenach ~100,- PLN/szt to nie jakiś straszny wydatek na coś, co posłuży ze 100 tys. km lub więcej. Pozdro. |
premier123 Camry 2.0 TD/Subaru ... warszawa | 2008-07-18 21:47:14 Perzan, moj samochod jest warty nie wiecej niz 1,5 to inwestycja w nowe bebny, policz sam a hamuje lepiej niz polowa niemieckich samochodow sprowadzanych z zagranicy z przebiegiem 120 tys km
Rok temu robilem bebny w samochodzie o przebiegu 200 tys. km w ktorych bebny NIE BYLY sciagane ani razu. Uwierz mi ze wtedy nie pomaga zadne pukanie, wtedy trze napie...lac ile sil. I wlasnie w tym samochodzie wyrwalem bebny razem ze szczekami. Rant mial jakies 2.5 mm. |
jadzka1233 TOYOTA DRIVER Toyota Carina włocławek | 2010-04-02 11:29:11 Nie bede zakladal nowego watku,bo temat mam podobny.
Zamierzam w niedlugim czasie wymienic bebny i szczeki. Juz poczytalem jak to rozebrac,ale nie wiem jednej rzeczy. Czy szerokosc szczek moze byc inna od tych,ktore sa zalozone? Oczywiscie odpowiednia do bebnow,czy musi byc wszystko jak bylo? |