Wolne obroty Ave99 podobny watek ale inny.........

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam Avensis 99 1.6
jezdze na Gazie nie sekewncyjnym, jezdzilem jakis rok bez zadnych problemow wymieniana byla tylko Lambda.
jakis czas temu (miesiac) cos sie zapchało i jezdzilem na gazie i benzynie na raz.Silnik strasznie sie dławił.
Od tamtego czasu silnik pracuje nie rowno do na biegu jałowym i do 1000obr potem juz jest niby normalnie a dzieje sie tak na benzynie jak i Gazie. po za tym czuc taki dziwny zapach jakby smar WD-40 taki specyficzny.
Nie wiem co jest grane. Piszecie tu ze przepustnica?

Cytat:
2007-05-22 00:21:29, gsmx pisze:
mam Avensis 99 1.6 jezdze na Gazie nie sekewncyjnym, jezdzilem jakis rok bez zadnych problemow wymieniana byla tylko Lambda. jakis czas temu (miesiac) cos sie zapchało i jezdzilem na gazie i benzynie na raz.Silnik strasznie sie dławił. Od tamtego czasu silnik pracuje nie rowno do na biegu jałowym i do 1000obr potem juz jest niby normalnie a dzieje sie tak na benzynie jak i Gazie. po za tym czuc taki dziwny zapach jakby smar WD-40 taki specyficzny. Nie wiem co jest grane. Piszecie tu ze przepustnica?

zrzuc kleme na 5 minut ,potem przejesdz 2-3 km dynamiczniepelnym butem przyspieszajac i hamujac silnikiem