Fotoradary stacjonarne...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...nam postawiali

Pomiędzy Smardzowem a Borową podobno stoją w obu kierunkach w pobliżu tego przejścia przez jezdnię w szczerym polu.

Z tego co słyszłame są też w Bykowie i Długołęce.

No i to co dla mnie najważniejsze - stoi też takowey na obwodnicy Sycowa - DK 8, pomiędzy pierwszym, a drugim zjazdem licząc od strony Oleśnicy, a jak wiadomo z tej górki lubili ludzie przycisnąć...

Tak więc nóżki z gazu

[ wiadomość edytowana przez: Maxiu-Punto dnia 2007-06-27 08:11:53 ]

Cholerne gnoje

Zamiast wydawać pieniądze na naprawdę ważne i pożyteczne rzeczy to se gnoje fotoradary pokupowali. Lepiej by za te pieniądze drogi porobili.

Parę dni temu przez dziurę w drodze (ul. Bierutowska we Wrocławiu) samochód po efektownych piruetach w powietrzu wylądował całkiem zniszczony w rowie. Nie wiem co prawda co z kierowcą i ewentualnymi pasażerami, ale strasznie mi się podoba to co zrobili z tym nasi kochani drogowcy... postawili płotek, zamiast q... orazu naprawić dziurę.

Ciekawe ile jeszcze aut jadąc w nocy to nieoświetloną drogą wyląduje w rowie po staranowaniu płotka i wpadnięciu w dziurę.

Cytat:
2007-06-27 08:10:04, Maxiu-Punto pisze:
...nam postawiali Pomiędzy Smardzowem a Borową podobno stoją w obu kierunkach w pobliżu tego przejścia przez jezdnię w szczerym polu. Z tego co słyszłame są też w Bykowie i Długołęce. [ wiadomość edytowana przez: Maxiu-Punto dnia 2007-06-27 08:11:53 ]

pierwsze slysze... zeby tam cos bylo

skad masz takie informacje ???

[ wiadomość edytowana przez: smagi dnia 2007-06-27 11:10:20 ]

Cytat:
2007-06-27 11:09:46, smagi pisze:
pierwsze slysze... zeby tam cos bylo skad masz takie informacje ??? [ wiadomość edytowana przez: smagi dnia 2007-06-27 11:10:20 ]

Pierwsze info od kolegów z pracy codziennie gnających do Wrocka.

Drugie z porannego słuchania Eski.

Cytat:
2007-06-27 11:19:38, Maxiu-Punto pisze:
Pierwsze info od kolegów z pracy codziennie gnających do Wrocka. Drugie z porannego słuchania Eski.

ja tamtedy czesto latam i nie oszczedzam auta... ale jeszcze zadne zdjecia mi nie przyszly... i mam nadzieje ze nie przyjda

Lava1 - popieram. Za remont drogi chamstwo by się wzięło. Wszyscy w rządzie powinni założyc sobie profilek taki jak u mnie: 35 Doceniliby równą nawierzchnie. To teraz nasza kasa z podatków na fotki idzie? Dobre... A może ja sie nie godze na to aby nawet moim kolegom robić zdjęcia za moja kaske... Nikt nie zapytał. Samowolka.
Ten radarek koło Sycowa ma na razie zaślepione oczko, ten w strone Wrocka podobno też, ale Smagi uważaj. Lada dzień zostaniesz uwieczniony
Jakby ktoś pomykał w strone Warszawy to tam jest to samo. Do Wieruszowa aż gęsto od tych puszek. A droga... Panowie... Gdy dojeżdżam swoją taczką do Wieruszowa to już mam zakwasy na bicepsach. TAM SIE NIE DA JECHAC ! Wiec poco oni poustawiali tych fotografów ? Jak widać co kraj to obyczaj. Niech żyje logika !

I tym sposobem wykluczają nam powoli najlepsze odcinki testowe Została jeszcze tylko obwodnica oleśnicka, i to pewnie też nie na długo

Skoro tak narzekacie na kiepską nawierzchnię, to czemu nie jeździcie wolniej? Wtedy ani radary nie będą Wam przeszkadzać, ani samochodów sobie nie poniszczycie Ale nie! Oczywiście policja to chamy i nie wiadomo kto.. jakby to oni byli odpowiedzialni za stan nawierzchni..

Trasa S8, E8, ma być trasą pilotarzową, gdzie ma zmniejszyć się ryzyko wypadków.
Mają powstawać bezkolizyjne skrzyżowana, barierki na drogach oddzielające pasy dla pieszych i rowerów od dróg

Ma być zwiększona prędkość w miejscach gdzie np. jest taka możliwość...

a nie kurwa 40km/h od Wieruszowa aż po Walichnowe....szeroka droga 8km jazdy...i pały stoją i nabijają statystyke

Jak wypali zrobią tak na całej sieci dróg w Polsce...

Tylko boje się że będzie tak jak do Poznania...co 3km fotoradar...

Tym chcą zmniejszyć wypadki...

Cytat:
2007-06-27 09:17:43, Lava1 pisze:
Ciekawe ile jeszcze aut jadąc w nocy to nieoświetloną drogą wyląduje w rowie po staranowaniu płotka i wpadnięciu w dziurę.

Mówisz, ja jak kiedyś wracałem z załadunku z Krapkowic przez Opole, zaliczyłem dziurę i ujechałem 400 m (felga się tak wygięła, że już tylko na złom się nadawała) zawezwałem policje aby spisała protuokól do ubezpieczalni.przyjechali, po pół godziny, wsiadłem z nimi, przejechałem około 1,5 km i dziury nie było. Dopiero jak wracaliśmy pan policjant także niechał w tą dziurę, i aż z wraże zaklął.
Nie ma co, miły to był prezent dla wjeżdżających do Opola

Cytat:
2007-06-27 11:09:46, smagi pisze:
pierwsze slysze... zeby tam cos bylo

To 100% prawda. "foto-pstryki" postawione są:
1: Wylot z S8 koło Polaniki zaraz za mostem w kier. W-w limit 90km/h
2: Przejęcie dla pieszych między Smardzowem a Borową (Zjazd na Stępień, w obydwu kierunkach), limit 70 km/h
3: Byków przed lub za przejściem dla pieszych ze światłami w stronę W-w,(nie jestem do końca pewny) limit 50 km/h
4: Długołęka, pomiędzy 2 światłami a hurtownią spożywczą ERA w kierunku Oleśnicy, limit 50 km/h
5: Długołęka, za 2 światłami za kolejną krzyżówką w stronę W-w

P.S. Na razie są zaślepione. Niemniej jednak trzeba uważać, bo do środka montuję się te przenośnie, więc nigdy nie wiadomo który będzie robił zdjęcia

Cytat:
2007-06-27 18:55:51, SVERAdesign pisze:
Tylko boje się że będzie tak jak do Poznania...co 3km fotoradar...

na Poznan tez czesto latam do szkoly ale tam chociaz sa wczesniej tablice informujace ze fotoradar a tutaj nic kur..!!!

Jak zwykle nie pozostaje nic innego jak trzymac sie przepisow bo prawka poleca, ale jak od tak wolnego jezdzenia drogi sie kompletnie zakorkuja to moze wtedy pomysla o wlasciwych rozwiazaniach....
Wiec panowie zamiast lamac przepisy zaczniemy dawac przyklad na drodze bo chyba tak to jest w klubowym regulaminie....

Moze ustalmy jakis dzien (najlepiej wolny by nikt nie marudzil ze spozni sie do roboty przez ograniczenie) i jezdzimy tak by nie naruszyc zadnego przepisu, a potem podzielimy sie tym kto byl na tyle twardy by wyrzymac i sie powstrzymac....

.... co wy na to??

Cytat:
2007-06-28 01:16:20, najmer pisze:
.... co wy na to??

Nie głupie, ale chyba nie wiesz co mówisz.
Każdemu nazbyt się spieszy żeby tak postępować. Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest kupienie Maluch. To auto najbardziej nadaje się do naszych przepisów. Jazda powyżej 80 km/h to już nie lada wyczyn

Cytat:
2007-06-27 22:49:45, smagi pisze:
na Poznan tez czesto latam do szkoly ale tam chociaz sa wczesniej tablice informujace ze fotoradar a tutaj nic kur..!!!

Są tablice inforacyjne że fotoradarek się zbliża. Ile radarów tyle tablic. Dzisiaj jechałem, sa oznakowane, obiektywy jeszcze pozasłaniane.

rzeczywiscie stoja juz na osemce fotoradarki ale pozaslepiane musieli stawiac je jakos w tym tygodniu bo nie kojarze zeby wczesniej staly...

Wiecie jezdzac w angli gdzie maja 4,5 miliona kamer rozsianych na drogach i w miastach pilnujacych pozadku, to czlek sie po tygodniu przyzwyczaja do przepisow a czasem sie az dziwnie czuje gdzy wszyscy jada przepisowo a ty ich wyprzedzasz....
.... ale co tam nieraz jak jedziesz to co 100 m kamera zebys sie nie rozpedzil co skrzyzowanie i to nie tylko lapia na predkosc ale takrze robia zdiecia jak przejedziesz na czerwonym

Cytat:
2007-06-30 01:09:20, najmer pisze:
Wiecie jezdzac w angli gdzie maja 4,5 miliona kamer rozsianych na drogach i w miastach pilnujacych pozadku, to czlek sie po tygodniu przyzwyczaja do przepisow a czasem sie az dziwnie czuje gdzy wszyscy jada przepisowo a ty ich wyprzedzasz.... .... ale co tam nieraz jak jedziesz to co 100 m kamera zebys sie nie rozpedzil co skrzyzowanie i to nie tylko lapia na predkosc ale takrze robia zdiecia jak przejedziesz na czerwonym

P... lony wielki brat. Nie ma już wogóle prywatności

Czasem sie nawet zastanawiam czy wlasciciel niema nawet podgladu u mnie w mieszkanku bo zawsze wszystko wie, ale dziadek wiekszosc czasu w oknie spedza moze przez to

A tutaj jest wszystko na temat zmian na drodze nr 8