Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-07-20 21:34:33 Nie dziś i nie wczoraj zauważyłam, że przednie drzwi po stronie kierowcy nie wyglądają za dobrze. U dołu pojawiło się sporo rdzy :-/ Obawiam się że po 3 ziemie z Corollką może nie być już wesoło. Nawet trochę kant odstaje.
Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, czy tą rdze da się jakoś wyczyścić czy trzeba ciąć blachę i robić wstawki Nie mam zielonego pojęcia i dlatego bardzo proszę o pomoc wszystkich, którzy wiedzą co i jak w temacie Oczywiście operację tę przeprowadziłby blacharz-lakiernik a nie ja Chciałam się za to zabrać jak najszybciej bo czas nagli a sprawa i tak już dłuuugo leży nieruszona :/ Te kropki to błoto No a tu drzwi od strony pasażera - widać różnicę. [ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2007-07-20 21:35:32 ] |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-07-20 22:06:01 looqasch czyli raczej bez wstawek się nie da czyli lakierowanko do tego?? Mam cichą nadzieję, że po zdjęciu tapicerki nie będzie takiej tragedii jak piszesz :/ ile to może kosztować?? |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-07-21 12:21:01 Moja też tak miała. Kupiłam jej nowe (tzn. niezardzewiałe) drzwi.
Na razie się trzymają, ale robiliśmy konserwację. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-07-23 07:18:53 Dziękuję wszystkim za pomoc, tak więc trzeba się za to zabrać konkretnie! Musze wybrać się do sąsiada czy nie znalazłby dla Toyki trochę czasu na zabawę z tym.
BabciuEwo póki co staram się ratować to co jest, nie chcę kupować nowych drzwi no chyba że nie da się inaczej zobaczymy co będzie po zdjęciu tapicery itd. Będę o wszystkim informować. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-07-24 07:27:38 No właśnie zastanawiam się, czy taniej nie wyjdzie zakup nowych drzwi ale chyba jednak nie. NA Allegro jest gościu z Gliwic, który sprzedaje części tylko do Toyoty, ma też swoje stoisko na giełdzie w Gliwicach i u niego drzwi po 250 zł i tak najpierw muszę pogadać z lakiernikiem. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-08-22 09:26:55 Kochani mam jeszcze pytanie - czy są zamienniki drzwi do E9?? Wczoraj byłam u znajomego lakiernika i powiedział, ze nieciekawie to wygląda. Raczej był za nowymi drzwiami albo wydrapać ten syf, podkładem, czymś zabezpieczającym i może rok będzie OK. Tak żeby rdza na zewnątrz nie przeszła. Ponieważ brak kasy wiec chyba tak zrobię. |
paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2007-08-23 01:10:09 Jesli nie dostaniesz sie do srodka to sie nie wysilaj-jezdzi ile sie da a potem wymien na cos lepszego |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-08-23 07:34:47
Nie kopie się leżącego a tak na serio to ten zabieg na który chyba jednak dam Corollkę nie jest drogi bo to przyszły mąż kuzynki będzie robił więc prawie jak rodzina Obawiam się że 2 lat drzwi nie wytrzymają (albo będzie to co było w E bo blacha jest już tak miękka że kruszy się w dłoni po naciśnięciu Kupić używane drzwi z 1992 roku bez rdzy to chyba nielada wyczyn. Do tego lakierowanie - wątpię abym się w 400 zł zmieściła Teraz i tak najważniejsze jest alby rollka przestała się trząść....
Nie no póki co nie chcę zmieniać auta ale chcę żeby wyglądała naprawdę dobrze . |