Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2007-12-06 14:56:24 Mało skłądnie piszesz.. to auto ma blachy i aktualną rejestracje czy nie?
Jesli tak to nie istotne czy przyjechało na kołach czy na lawecie chociaz to dziwne ale moze ktos jest ekscentrykiem i wozi za soba ulubione auto Reszta transakcji wyglada standardowo czyli umowa dokumenty auta itp. Jest mae ale musisz pojechac do urzedu w którym zarejestrowane jest auto i je z niego wyrejestrowac inaczej nic nie zrobisz dalej To sa tylko moje domniemywanie i nic na 100% Ci nie powiem wiem jednak jak to wygladało w moim przypadku, wszystko tak samo poza laweta a nie zapomnij tablic i papierów jak pojedziesz wyrejestrowac bete |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2007-12-07 15:04:33 nio to nie ma filozofi: brief, umowa, papiery auta i wszystko, z tym ze na przeglad przed pierwsza rejestracją tez musisz auto na lawecie zawiesc nio chyba z jestes twardziel
A po raz kolejny podkresle ze nie jestem ekspertem w dziedzinie! pzdr |
daz BMW Master (Moderator) BMW E36 Coupe Lublin | 2007-12-08 08:05:29 Z tego co ja zrozumiałem, to auto ma typowe niemieckie blachy, czyli z niebieskim paskiem i literką "D". Jeśli kupisz taki auto to nie ważne czy facet zostawi ci blachy czy nie i czy przyjechału tu na kołach czy je telepotrował, będziesz musiał spowrotem jechać do pierwszego wydziału komunikacji w niemczech, pierwszczego od granicy, bo nie musi być to konkretnie urząd w którym jest zarejestrowane auto, i je wyrejestrować. Bez tego nie masz po co jechać do naszego urzędu.
Podczas kupna musisz mieć - brief - czyli coś na wzór naszej karty pojazdu, DOWÓD WYREJESTROWANIA w Niemczech, wówczas na samochodzie są tablice przejazdowe, albo wogóle ich nie ma jak auto przewozi się na lawecie nie trzeba ich wykupić, umowe kupna sprzedaży, i tyle. To są papiery które musisz mieć zeby dalej móc działać w polsce. |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2007-12-08 17:00:41 Z tego co ja zrozumiałem to auto było przywiezione na przywozowych blachc (stad okres 5 dni) w tej chwili blachy te zstraciły waznosci i auto moze byc tylko wozone na lawecie (stad laweta)
Tak jak mówiłem autor watku specyficzne formułuje mysli |
kornat BMW Member BMW e-39 530d Wrocław | 2007-12-10 22:57:13 Ja przyjechałem bunią na niemca blachach i ie musiałem wracać do niemcowni wyrejestrowanie miało miejsce w konsulacie |