Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dijkstra Forumowicz Skoda Octavia 1,9 TDI Zabrze | 2008-01-04 08:50:51 Padl mi dzis aq i oczywiscie nikt nie mial ochoty sie zatrzymac by pomoc :/ ale nie o tym chcialem, jaki byscie polecili akumulator do mojej astry? jaka firma i jaka pojemnosc? ma byc tani i dobry
[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2008-01-04 12:53:27 ] |
graba30 Forumowicz Vectra B / Astra G / ... szprotawa | 2008-01-04 20:55:24 zależy czy benzyna czy diesel???
ja mam u siebie w astrze (diesel) 66Ah jeśli chodzi o firme to zdecydowanie polecam Ci varta albo bosch |
dijkstra Forumowicz Skoda Octavia 1,9 TDI Zabrze | 2008-01-05 11:03:24 tylko sprawa ma sie tak: bede chcial ten samochod w sprzedac jak tylko kupie cos innego, wiec nie chce w niego inwestowac. jak sie jednak okaze, ze aq padl na dobre to bede zmuszony cos kupic. Pewni e wybiore cos najtanszego... tylko teraz jaka pojemnosc 44Ah wystarczy? ostatnio taki kupowalem do ibizy...domyslam sie ze totroche malo... ale moze da rade? ktos wie jaki jest katalogowy w tym modelu? mam benzynke 1,8
i druga sprawa - tak jak pisalem wczoraj po b mroznej nocy (ok -15*C) rano po kilku dluzszych mieleniach padl mi zupelnie aq. Dziwne, ze silnik nawet nie zajeknal, zupelnie jakby ni ebylo paliwa, albo brak iskry na swiecach. Ktos zyczliwy uzyczyl mi pradu a samochod odpalil od 1 przekrecenia. Byc moze mialem za niskie napiecie i ni e bylo odpowiedniej iskry[niewiem] - nie zmam sie na tym. pozniej pojechalem do roboty jakies 15km i stal 9h na zimnie. Po robocie odpalil i dojechalem do domu. Dzis rano po calej nocy rowniez odpalil co bylo dla mnie dziwne, poniewaz ladowal sie tylko co nim jechalem czyli jakas godzine z jedna 9h przerwa. Obecnie siedzi w garazu i sie laduje. Moje pytanie jest takie: dlaczego zaczal sie ladowac od 4A? zazwyczaj bylo to 10-12A. Czyzby byl tak naladowany, ze ladowarka "uznala", ze aq jest prawie pelny? czy to oznacza, ze do naladowania trzeba mu bardzo malo, a co za tym idzie jego pojemnosc tez jest mala? czyli czas ju zna niego? bede wdzieczny za jakies przemyslenia |
Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2008-01-05 14:17:49 Kup sobie akumulator NORAUTO. Dla nich jak dobrze pamiętam robi CENTRA. Jesli popytasz konsultanta, to wytłumaczy co i jak, a parametrami jest prawie to samo. Ja w Vectrze mam własnie już 3-ci rok akumulator z NORAUTO i jeszcze działa |
dijkstra Forumowicz Skoda Octavia 1,9 TDI Zabrze | 2008-01-05 15:31:24 a ile sobie licza? |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-01-06 18:04:59 ja mam podobnie jak bufi NORAUTO z trzyletnią gwarancją. Bezobsługowy, wapniowy z tego co pamiętam ma 550 pojemności (prawie dwa razy tyle co poprzedni) Spisuje się elegancko, auto pali na dotyk niezależnie od pogody. Tyle tylko że swoje kosztował z tego co pamiętam rok temu wyraźnie ponad 200 zeta. W kadziu miałem TYTAN za 89 zeta i pochulał dwa lata |
artusb Opel Astra F Caravan Kraków | 2008-01-06 23:32:26 ja mialem raz Bosha i dramat :/ taki syf ze szok!!! :/ musialem sobie kupic nowy. W Asterce mialem oryginalny oplowski od nowosci, bezobslugowy i bylem peeeelen podziwu bo autko jest z 97a wymienielm go dopiero w 2006 !!! i co smieszniejsze :p wyciagnolem go dopiero jak go wyrzucalem a takto fabrycznie przykrecony A teraz uzywam Centry POlskiej DObrej Centy i polecam. |
Arty Forumowicz Astra II - 2.0 DTL 16V Sanok | 2008-01-11 14:24:50 Widzialem kiedys na allegro ze gosc sprzedaje jakis plyn ktory wlewa sie do akumulatora i to ratuje go jeszcze przed wyrzuceniem - podobno dziala - nie wiem tylko na jak dlugo - w twoim przypadku to powinno wystarczyc - cena cos ok 50 zl - albo poczekac jak sie ociepli -to jeszzce lato przejezdzi |
Jaras61 Astra F Kombi Słupca | 2008-01-14 10:09:32
Za 50 to kupisz niezły akumulator z rozbitka na szrocie i możesz się dogadać, że jak nie zadziała to wymienisz na inny, a cuda z allegro mogą rozlasować baterię do końca. Kasa wydana a efekt żaden. |
dijkstra Forumowicz Skoda Octavia 1,9 TDI Zabrze | 2008-01-15 08:46:55 dzieki za wszystkie odpowiedzi na razie mojego podladowalem i jakos jezdzi. Balem sie ze celka jakas juz poszla ale chyba ni ebo trzyma na razie. Mam nadzieje, ze temperatury nie spadna za bardzo bo tego pewnie on nie przezyje Na razie szukam jakiejs bryczki i sprzedaje obecna |
snoise Forumowicz Astra F Caravan Strzyżów | 2008-06-17 08:53:11 Witam Zacnych i Szanownych
Podepnę się pod temat bo chyba niema poco zakładać nowego. Pytam o wiek akumulatora, tzn. czy i gdzie można odczytać datę produkcji aku??? Auto z 1995 1,6 16V, akumulator ze znaczkiem OPEL 44 Ah. W zimie kręci tak sobie, ale wiosna, lato jest ok z tym że kiedyś auto postało z 15 minut z dmuchawą na 1 biegu i aku padł całkowicie . Wczoraj podłączyłem go do ładowania i amperomirz na prostowniku zjechał do zera po 3 godz. Zielone oczko w akumulatorze zgasło całkiem. Pewnie nowy trzeba kupić. Czy montaż nieco większego aku np. 50 Ah spowoduje jakieś negatywne skutki? |
snoise Forumowicz Astra F Caravan Strzyżów | 2008-06-18 22:05:19 Moje trasy raczej minimum 30 km. Staram się tak układać jazdę aby możliwie najwięcej załatwić za jednym "zamachem". Pracę mam taką często w terenie. Nawet jadąc do roboty (2 km) jadę "wokół" mojego miasteczka żeby motorek temp złapał (ok 5-7 km). Wiadomo jazda na światłach raczej robi swoje. Pewnie jednak zakupię aku standardowy czyli 44Ah. Nie będę ulepszał fabryki. Myślę o CENTRA Futura.
Dzięki i Pozdrawiam |