Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zorro22 Opel Omega MV6 Olsztyn | 2008-05-23 00:09:17 Witam!!
Dzisiaj dokonałem operacji przerobienia soczewek angielskich na nasze. Do operacji bedzie potzrebna dobra suszarka do włosów, siubokręty płaskie, wiertarka i nitownica. 1. Usuwamy uszczelkę zaznaczona zieloną strzałką a potem suszarką ogrzewamy łączenie klosza z obudową i odginamy powoli zaczepy (strzałka czerwona) foto. ![]() ![]() 2. Po usunieciu klosza wyjmujemy lustro z soczewką odblokowując zaczepy widoczne na foto. ![]() ![]() 3. Odkrecamy śruby mocujące soczewkę do reszty lampy (7mm) ![]() 4. Widzimy przesłonę, którą musimy przekręcic o 180 stopni ![]() 5. Oginamy mocowania osłony z obu stron ![]() ![]() 6. Odginamy mocowania osłony jak na zdjeciu. Ja dodatkowo wywaliłem ruchoma przesłone mi już się nie przyda jak ktoś chce to może sobie zostawić. ![]() 7. Rozwiercamy nity mocujące soczewke do odbłysnika i montujemy zmodyfikowaną osłonę, która musimy przynitowac do odbłsnika wiercac 2 otwory ( jezeli mocowania osłony po wygięciu są całe to niema takiej poterzeby) ![]() 8. Nitujemy soczewke z obłsnikiem strzałki czerwone ![]() ![]() 9. Składamy wszystko w odwrotnej kolejności punkt 3 do 1 [ wiadomość edytowana przez: zorro22 dnia 2008-05-23 00:11:43 ] [ wiadomość edytowana przez: zorro22 dnia 2008-05-23 00:19:27 ] [ wiadomość edytowana przez: zorro22 dnia 2008-05-23 00:21:29 ] |