Obroty!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich od jakiegos czasu cos sie zaczelo dziac niedobrego z moim essim (94r. 1,4),po uruchomieniu silnika gdy jest zimny obroty sa tak nisko ze go trzesie po lekkim przegazowaniu przestaje ale po chwili obroty skacza z 900 na nizsze i wyglada tak jak by chcial zgasnac ale znow wskakuja na 900 i znow na niskie i tak caly czas dopiero po rozgrzaniu uspokaja sie co to moze byc?

Cytat:
2008-10-14 12:52:06, miodzio832 pisze:
Witam wszystkich od jakiegos czasu cos sie zaczelo dziac niedobrego z moim essim (94r. 1,4),po uruchomieniu silnika gdy jest zimny obroty sa tak nisko ze go trzesie po lekkim przegazowaniu przestaje ale po chwili obroty skacza z 900 na nizsze i wyglada tak jak by chcial zgasnac ale znow wskakuja na 900 i znow na niskie i tak caly czas dopiero po rozgrzaniu uspokaja sie co to moze byc?

pelny wtrysk czy punktowy?

Sprawdź czy czasem nie masz kolektora pękniętego(może dostawać raz za dużo raz za mało powietrza)ja tak mialem!zmieniłem i bylo ok!
Albo jeszcze potem mialem podobnie tylko ze chodzil mi tylko na wysokich obrotach i tez tak skakał i chciał gasnąć itd. to wtedy miałem walnięty silniczek krokowy zmieniłem i sii

Ewentualnie to co zwykle - krokowy i zaworek odpowietrzenia skrzyni.

Cytat:
2008-10-14 18:20:35, przemkowal pisze:
Ewentualnie to co zwykle - krokowy i zaworek odpowietrzenia skrzyni.

gdzie znajduje sie ten zaworek?

Niestety, ale w 1,4 nie mam pojęcia. MK7 1,6 ma z przodu silnika na środku wystającą gumową fajkę. Pod nią jest zaworek.