Przycisk tylnych przeciwmgiełek, żarówki deski Carina E "96

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyjąłem takowy z deski rozdzielczej. Wyjąłem także żarówkę. Tylko nie mam pojęcia jak go dalej rozebrać. Ktoś już próbował i ma pomysł jak to zrobić??

///Edit: juz rozebralem. tylko nie mam pojecia jak to dziala i co tu sie moglo zepsuc...

I kolejen pytanie:

Chyba przepaliły mi się dwie żarówki z podświetlenia deski. Przy pokrętłach od nawiewów. Żarówka od guzika w klimie działa, natomiast przy pokrętłach nie. Wyjąłem je z gniazda, ale nie mogę ich wyjąć z oprawek. Są jeszcze w takich elastycznych jakby pokrowcach, dających im kolor na zielony.

Z góry dzięki za sugestie i pozdrawiam forumowiczów

[ wiadomość edytowana przez: kleeb dnia 2008-11-02 17:08:16 ]

Jakos teraz nie moglem edytowac posta, więc piszę kolejny.

Guzik rozebralem, rozkminilem jak działa, złożyłem i teraz będę testował jak działa.

Pozostał problem żaróweczek. Wyczytałem że są to żaróweczki 1W lub 1,2W. Tylko nadal nie wiem jak je z oprawki wyjąć. Czy może one są razem z tą oprawką i wyjmuję z niej tylko przewody??

I czy ten kondonik na nich daje tylko kolor zielony?? czy może coś innego jeszcze robi??

No i pojawił mi się kolejny problem. Nie mogłem wyjąć tej części deski z pokrętłami nadmuchu. Coś ją jeszcze trzymało. odkręciłem wszystkie śruby. Linki do pokręteł nie trzymały tego zespołu. Może coś od regulacji siły nawiewu?? Albo coś od klimy??

Pozdrawiam

Ten kondonik nadaje barwe i rozprasza trochę światło. Do kupienia w ASO jak zepsujesz ale jak na taką pierdołę trochę drogo o ile dobrze pamiętam

Nie trzeba wyjmować panelu z pokrętłami.
Zarówki wyjmuje się od góry po wyjęciu konsoli. Przekręcić plastik o ok. 90* i wyjąć. Ciasno jest ale spokojnie wykonalne.
Żarówkę trzeba po prostu wyciągnąć z oprawki. Jest wsuwana.
Kondonik delikatnie zdjąć z żarówki i przełożyć na nową. Jeżeli się uszkodzi to jazda do ASO i ok. 4,- w zęby za nowy
Ot, cała filozofia z podświetleniem nawiewu.
Pozdro.

Dzieki za odpowiedzi. Żarówki znalazłem od razu. Tylko nie mogłem ich wyjąć z tej małej plastikowej oprawki z przewodami. Z panelu je wykręciłem. Dziś juz nie mam czasu, ale jutro je wyjmę. Kondoniki już zdejmowałem i zakładałem i nawet nic nie zespułem.

Pozdrawiam

witam
co do przeciwmgiełek to załączają się same chyba od drgań jak je naprawić
jak ściągnąć konsolę by dostać się do właśnie przełącznika przeciwmgiełek
jak wymienić żarówki w podświetleniu nawiewu
proszę o pomoc nie chcę czegoś urwać

aby dostac sie do guzika przeciwmgielek nalezy doslownie wyrwac ta konsole. ja to zrobilem tak. wsadzilem 8 palcy (dwoch rak oczywiscie. bez kciukow) w ta poleczke pod radiem. kciukami zaparlem o konsole nawiewow. pociagnalem do siebie. w ten sposob wyskakuja dwa dolne zatrzaski. nastepnie zostaja gorne. z nimi juz sobie poradzisz. jak zdejmiesz ta konsole gorna od przeciwmgielek, to bedziesz mial latwy dostep do zaroweczek nawiewu. po prostu zobacz gdzie ida jakies kabelki, i to wymij poprzez obrot. same zaroweczki po prostu wyciagasz z tej malej plastikowej obudowy, co ją przekręcałeś.

przycisk przeciwmgielek ostatnio mi sie nie zalacza na wybojach. i o to chodzilo. czyli jednak rozebranie cos pomoglo.

pozdrawiam

dzięki kleeb
dostałem się do środka, żarówki wymieniłem na ledy ale kiepsko świecą, światło jest na wprost a nie rozchodzi się jak z żarówki jutro kupię żarówki. Co do przycisku to po rozebraniu (trzeba podważyć od góry i zaczepy wyją do przodu z przyciskiem, a płytkę też trzeba podważyć z boku lepiej na dwa wkrętaki i wysunąć do przodu uważając by nie zginęła nam sprężynka od przycisku jest w środku)po dogłębnej analizie zobaczyłem że nóżki przekaźnika luźno latają w lutach, może to wystarczy dziś je poprawię jutro zobaczę.

Ech... a operacja wyrwania konsoli w Carinie E jest tak banalna i tyle razy opisana na tym forum że szkoda gadać...
Szukajka Twoim przyjacielem jest.
Pozdro.

miałem to samo napisac ale sie zlitowalem