Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2008-11-02 16:27:42 Wyjąłem takowy z deski rozdzielczej. Wyjąłem także żarówkę. Tylko nie mam pojęcia jak go dalej rozebrać. Ktoś już próbował i ma pomysł jak to zrobić??
///Edit: juz rozebralem. tylko nie mam pojecia jak to dziala i co tu sie moglo zepsuc... I kolejen pytanie: Chyba przepaliły mi się dwie żarówki z podświetlenia deski. Przy pokrętłach od nawiewów. Żarówka od guzika w klimie działa, natomiast przy pokrętłach nie. Wyjąłem je z gniazda, ale nie mogę ich wyjąć z oprawek. Są jeszcze w takich elastycznych jakby pokrowcach, dających im kolor na zielony. Z góry dzięki za sugestie i pozdrawiam forumowiczów [ wiadomość edytowana przez: kleeb dnia 2008-11-02 17:08:16 ] |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2008-11-02 23:33:22 Jakos teraz nie moglem edytowac posta, więc piszę kolejny.
Guzik rozebralem, rozkminilem jak działa, złożyłem i teraz będę testował jak działa. Pozostał problem żaróweczek. Wyczytałem że są to żaróweczki 1W lub 1,2W. Tylko nadal nie wiem jak je z oprawki wyjąć. Czy może one są razem z tą oprawką i wyjmuję z niej tylko przewody?? I czy ten kondonik na nich daje tylko kolor zielony?? czy może coś innego jeszcze robi?? No i pojawił mi się kolejny problem. Nie mogłem wyjąć tej części deski z pokrętłami nadmuchu. Coś ją jeszcze trzymało. odkręciłem wszystkie śruby. Linki do pokręteł nie trzymały tego zespołu. Może coś od regulacji siły nawiewu?? Albo coś od klimy?? Pozdrawiam |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2008-11-03 19:02:26 Dzieki za odpowiedzi. Żarówki znalazłem od razu. Tylko nie mogłem ich wyjąć z tej małej plastikowej oprawki z przewodami. Z panelu je wykręciłem. Dziś juz nie mam czasu, ale jutro je wyjmę. Kondoniki już zdejmowałem i zakładałem i nawet nic nie zespułem.
Pozdrawiam |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2008-11-30 15:51:36 aby dostac sie do guzika przeciwmgielek nalezy doslownie wyrwac ta konsole. ja to zrobilem tak. wsadzilem 8 palcy (dwoch rak oczywiscie. bez kciukow) w ta poleczke pod radiem. kciukami zaparlem o konsole nawiewow. pociagnalem do siebie. w ten sposob wyskakuja dwa dolne zatrzaski. nastepnie zostaja gorne. z nimi juz sobie poradzisz. jak zdejmiesz ta konsole gorna od przeciwmgielek, to bedziesz mial latwy dostep do zaroweczek nawiewu. po prostu zobacz gdzie ida jakies kabelki, i to wymij poprzez obrot. same zaroweczki po prostu wyciagasz z tej malej plastikowej obudowy, co ją przekręcałeś.
przycisk przeciwmgielek ostatnio mi sie nie zalacza na wybojach. i o to chodzilo. czyli jednak rozebranie cos pomoglo. pozdrawiam |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2008-12-01 22:58:16 miałem to samo napisac ale sie zlitowalem |