Ruchomy reflektor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
W mojej Toyce po odpaleniu prawy przedni reflektor sam delikatnie podnosi się i opuszcze (korektor w nim sam pracuj??????), widać to wyrażnie jak podjade pod ścianę. Ustaje dopiero gdy opuszczę i podniosę reflektory tym pokrętłem koło ręcznego. Co to może być i jak się tego pozbyć???
Pozdrawiam.

Cytat:
2008-12-27 16:59:31, dziki-toy pisze:
Witam! W mojej Toyce po odpaleniu prawy przedni reflektor sam delikatnie podnosi się i opuszcze (korektor w nim sam pracuj??????), widać to wyrażnie jak podjade pod ścianę. Ustaje dopiero gdy opuszczę i podniosę reflektory tym pokrętłem koło ręcznego. Co to może być i jak się tego pozbyć??? Pozdrawiam.

Trzeba wyregulowac swiatla,jak jest ustawione na granicy kroku sillniczka to tak sie dzieje,wystarczy pol obrotu na regulacji w gore albo dol i bedzie ok.

U mnie działo się podobnie, jednak przyczyną było zabrudzone pokrętło korekcji świateł. Wymontuj je, odepnij kostkę i zobacz czy nadal będzie się tak robić. Jeśli nie tzn, że przyczynę masz w ręku. Wyczyść dokładnie spirytusem, pokręć kilka razy i zamontuj. U mnie pomogło