Wymiana zamków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanko... może ktoś sie orientuje i pomoże mam trzy różne klucze do esperaka i chciałbym wymienic wszystkie zamki i stacyjkę pod jeden kluczyk. podobno mogą byc jakies problemy z immobiliserem . to prawda?

Jeśli chodzi o immobilaizer to nie ulega nic zmianie. Bo immobilaizer nie znajduje się w kluczyku. W kluczyku znajduję się transponder który komunikuje się z cewką immobilaizera . Możesz zrobić taki patent, żebyś nie musiał programować transpondera (spory koszt, bynajmniej w mojej mieścinie), pojechać do jakiegoś fachowca, który zajmuje się zamkami. Fachowiec mając kluczyk od stacyjki dorobi Tobie odpowiednie wkładki, do których pasował będzie jeden kluczyk.

spoko,żaden problem.dorób resztę zamków pod kod klucza od stacyjki i nie będziesz musiał nic kodować

pytałem kiedyś o dorobienie kluczyka to zawołali 100zł, a za przeniesienie tej cewki (czy co to jest) z immobilizera tez zawołał 100

Po prostu dorób inne kluczyki i zamki (jezeli tak sie da) takie jak ten od stacyjki.

Pozdr.

Mi za dorobienie kluczyka i zaprogramowanie powiedzieli 160 zł.
Zgadzam się, że dorobienie wkładek do istniejącego kluczyka będzie wyjściem najlepszym i najtańszym.

znalazłem takie coś, ale ze względu na koszt raczej sobie odpuścisz

>>KLIK<<

dzieki za odpowiedzi. Rozwiązałem problem przekładajac transponder ze starego kluczyka do nowergo i teraz mam jakby oryginalny i w zapasie bębenek i cewkę oraz kluczyk bez transpondera

Tak na marginesie. Niedawno dorabiałem kluczyk. Transponder przełożyli mi ze starego klucza. Za usługę zapłaciłem 50 zł. I o dziwo sami mi zaproponowali to rozwiązanie zamiast 100 zł za dorobienie klucza z kodowaniem nowego transpondera.

Cytat:
2009-03-20 22:18:49, ogotay pisze:
Tak na marginesie. Niedawno dorabiałem kluczyk. Transponder przełożyli mi ze starego klucza. Za usługę zapłaciłem 50 zł. I o dziwo sami mi zaproponowali to rozwiązanie zamiast 100 zł za dorobienie klucza z kodowaniem nowego transpondera.

łosie

orginał daewoo nówka funkiel z imo w ASO 75 zyla z docięciem i zaprogramowaniem
ja sobie dorobiłem dwa

Cytat:
2009-03-20 23:18:32, greenberg pisze: orginał daewoo nówka funkiel z imo w ASO 75 zyla z docięciem i zaprogramowaniem ja sobie dorobiłem dwa

No to naprawdę jest super tanio. Sam bym w tej cenie dorobił.
A w ogóle gdzie jest takie tanie ASO.

Cytat:
2009-03-11 21:47:12, JaRabbit pisze:
...dorób resztę zamków pod kod klucza od stacyjki i nie będziesz musiał nic kodować

Gdzie można w Warszawie dorobić zamek? Jakiś gnojek rozwalił mi śrubokrętem zamek od strony kierowcy w nocy. Na szczęście nie zdołał go otworzyć/przełamać. Nic nie zginęło ale nie mam ochoty wymieniać wszystkich zamków.

Cytat:
oraz kluczyk bez transpondera

To proponuję kupić najtańszy kluczyk z transponderem, przełożyć go do Twojego kluczyka i zaprogramować. Bo po co Ci klucz, którym i tak nie odpalisz auta?

Może komuś się przyda, na pewno jednej osobie
Nie dorabiałem zamka, pojechałem tutaj Dorabianie zamków
Spece w pół godziny naprawili połamane zapadki, cena 70 zł. Powiedzieli że jak się nie da naprawić to dorobią zamek za 100-150 zł(nie pamiętam dokładnie)

A czy orientuje się co mogło się stać w moim przypadku....

...jakieś trzy - może i więcej - lata temu dorobiłem sobie nowy kluczyk [stary był nadłamany i lut króry go ratował ...zaczął pękać na nowo]

Za nowy kluczyk zapłaciłem też coś ok 150 - 170 zł.

I tak sobie używam ten nowy kluczyk ale niedawno zachciało mi się sprawdzić ten stary. Jakie było moje zdziwienie kiedy podczas próby uruchomienia silnika ...cisza

...kluczyk dorabiany "działa normalnie" jeśli tak można się wyrazić ?

co mogło się stać temu staremu od leżenia ?

Jeżeli kluczyk leżał w pobliżu źródła pola magnetycznego (komputer, tv, mikrofala itp.) transponder od immobilisera mógł się rozkodować. Musiałbyś iść do punktu w którym dorabiają klucze i ponownie go zakodować.

Pytałem o dorobienie bo mam jeden nadłamany kluczyk. Mnie powiedział że przekładają transponder ze starego kluczyka do nowego.