Accent zapowietrzone hamulce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem cały czas zapowietrzają mi sie hamulce w accencie.Rok 99' z ABS,wymieniłem pompe hamulcową,korektor siły hamowania i cylinderek tył prawy bo lekko ciekł.I nic dalej się zapowietrza właśnie z tej strony,cały czs pojawia się powietrze a płynu nie ubywa...czy to może być wina bloku ABS ? Po odpowietrzenu można pojezdzić jakieś 3 tygodnie i znowu to samo...co robić ? Będe wdzięczny za pomoc.

Osobiście sądze że jednak masz niewielki wyciek,choć mówisz że płynu nie ubywa.Może ubyć go naprawde niewielka ilość,wprost niezauważalna a przy okazji zapowietrzyć układ.I powiedz mi który korektor siły hamowania wymieniłeś(i dlaczego)bo jeśli sie nie myle na jednej sekcji pompy hamulcowej jest wyjście na lewy przód i prawy tył-a na drugiej prawy przód i lewy tył.Może wymieniłeś nie ten korektor.Sprawdz jeszcze raz DOKŁADNIE układ hamulcowy pod względem wycieku(a nawet delikatnego "roszenia" na połączeniach układu)
::

[ wiadomość edytowana przez: arturvip dnia 2009-04-28 21:37:18 ]

Z pompy hamulcowej wychodzą dwa przewody które ida do ABS-u. Z ABS-u wychodzą 4 przewody i dwa z nich idą na przód, a kolejne dwa do korektora i z korektora ida na tył.
Korektor wymieniłem bo się lekko pocił. Nie znalazłem żadnych innych korektorów. Wycieków też nie znalazłem.

No tak przecież masz ABS-sorki Po wymianie pompy,cylinderka i korektora coś sie zmieniło na lepsze czy dalej to samo??.Jeżeli dalej to samo no to raczej pozostał tylko -niestety- MODUŁ ABS.Przyznam szczeże że nigdy go nie wymieniałem ze wzgledu na takie objawy

Żadnej poprawy nie zaobserwowałem.Za ABS nie chcę się brać tak więc umówiłem się na diagnostykę hamulców w warsztacie. Zobaczymy co powiedzą.odezwę się jak będę wiedział co zdiagnozują.

Witam ponownie.Byłem na tej diagnostyce i to co mi zrobili to wymienili klocki hamulcowe,a były jeszcze ok. No i powiedzieli że cały system jest szczelny.Powiedzieli też że jak coś będzie się działo to przyjechać.A jest tak jak było ! teraz zapłaciłem 104zł klocki i 40 robocizna.Tak więć za wiele nie zrobili.

Z kąś to powietrze sie jednak do systemu dostało. Zrób tak: Zamień obydwa TYLNE przewody które wychodzą z korektora i "idą" do cylinderków,po tych 3 tygodniach sprawdz ktora strona sie zapowietrzyła.W zależności od wyników testu można zrobić to samo przy wejściu do korektora czy wyjściu z ABS-u(oczywiście tylni układ hamulcowy ) . Może to troche potrwać ale myśle że w ten sposób można w kolejności wykluczać kolejne podzespoły układu.Osobiście postaram sie przypilnować i w miare możliwości przyglądnąć bliźniaczemu accentowi jeżeli bede miał taką okazje(przyznam szczeże że gdzieś mi ten korektor "uciekł")

Cześć.Ostatnio znowu musiałem odpowietrzać bo miałem przegląd.Oczywiście przegląd przeszedł , ale sporo odpowietrzania było.Cały czas szło powietrze z tyłu prawa strona tak więc ją zostawiłem a przepompowałem z pół litra płynu i cały czas powietrze było i jest dalej...ok.zrobie jak proponujesz z tymi przewodami.

Witam. Znalazłem przyczyne zapowietrzania,a mianowicie to była wina pompy ABS. Nie wiem co dokładnie się z nią działo,ale kupiłem drugą zamontowałem i jest ok...uff Pozdrawiam.