[mk VII] Dodatkowy wskaźnik temp. - czy będzię działać ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, mam problem ze wskazywaniem temperatury w swoim essim, problem opisany pare postow nizej. Najprawdopodobniej problem tkwi w elektryce, ale w czym dokładnie to któż to spr.
Znalazłem na alledrogo wskaźnik i pytanie czy to bedzie działać, bo nie wiem jak sie to podłącza, zebym nie mial tego samego co mam teraz, może ktoś z "tuningowców" cos takiego montował.
Wskaźnik jest tutaj:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=634960797

jesli czujnik na deske masz sprawny i wepniesz sie kablami przy czujniku to powinien dzialac

Czujnik sprawny powinien byc. Ale jak go się podłącza ? Bo jesli bezposrednio do aku to on bedzie "włączony" cały czas - podświetlenie itp. ??

Oczywiście..... Wszystko będzie działać...... Jakoś.....
Ale wskazania będą już najpewniej zupełnie abstrakcyjne. Każdy wskaźnik temperatury jest przystosowany do współpracy z konkretnym czujnikiem temperatury. I taka para jest w zasadzie nierozłączna. Trafia się tak, że czujniki działają poprawnie z innymi wskaźnikami, ale to może kilka przypadków. Najczęściej w obrębie jednego producenta i to w starszych pojazdach ( w polskich bez większych problemów).
Przecież ważna jest wartość czujnika, jego charakterystyka, czy jest to NTC, czy PTC, czy jest izolowany czy nie, o obudowie i gwincie nie wspomnę.