[Mk7] RS2000 - brak Katalizatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam panowie
Mam takie pytanie bo jutro chciałbym wywalić kata ( wstawić rurki w obudowę katalizatora) oraz tłumik środkowy ( widziałem na stronie "supersprinta" że sprzedają samą rurę zamiast środkowego ) i tu nachodzi mnie pytanie czy ktoś już coś podobnego robił jak to wygląda pod względem mechanicznym 9 czy można w jakikolwiek sposób uszkodzić silnik i Dźwiękowy ( głośność ? )
tłumik ostatni zostaje oczywiści

Ps. nie chodzi o żaden wiejski tuning tylko o prawie przelot :d

Ps. a przy okazji możecie mnie oświecić jak wyczyścić silniczek krokowy ?

Silnika nie uszkodzisz ale napewno spadnie Ci moc,dzwiek to zalezy jaki bedzie koncowy tlumik,oryginal czy tez przelotowy? Na przelocie raczej zbyt glosno i uciazliwie a na oryginalnym brzmi calkiem sympatycznie. Silniczek zdejmij rozkrec i poprostu przemyj jakims pendzelkiem akurat przy tym nie ma zadnych cudow...

Stracę moc ?? trochę to się mija z celem , można jaśniej

[ wiadomość edytowana przez: Diviz dnia 2009-09-15 00:46:08 ]

Cytat:
2009-09-15 00:42:33, Diviz pisze:
Stracę moc ?? trochę to się mija z celem , można jaśniej [ wiadomość edytowana przez: Diviz dnia 2009-09-15 00:46:08 ]

Katalizator nie tylko oczyszcza spaliny ale jest tez tak dobrany do układu wydechowego ze utrzymuje na pewnym poziomie moc, oczywiscie dotyczy to sprawnego/czystego kata, zapchany po wycieciu troszke polepszy Ci osiagi, ale sprawny tylko pogorszy.
Poczytaj, gdzies tu ktos robił pomiar z katem i bez roznica z katem to cos koło 5-10KM na+

a da sie to w jakiś sposób sprawdzic jaki jest stan katalizatora ??
tzn że śrdokowy tłumik można wywalić bez problemu ??
ps w kolektorze można też zaspawać te dziurki ?po tych rurkach ?

LEKTURA

no to Kat zostaje a tłumik środkowy ?? i rurki w kolektorze ??
wywalić ?

Ja słyszałem że bez kata moc rośnie o 10%,i od pewnego serwisanta forda że po dłuższym czasie wypalają się gniazda zaworów ale to chyba legenda bo nigdzie się z tym nie spotkałem. Moi ziomale jeżdżą już po kilka lat bez kata i jest dobrze.

panowe to co wyciąć srodek ? i zrobić to tak jak wygląda na stronie supersprinta ?? "post 1"

Cytat:
2009-09-14 18:56:54, Diviz pisze:
Witam panowie Mam takie pytanie bo jutro chciałbym wywalić kata ( wstawić rurki w obudowę katalizatora) oraz tłumik środkowy ( widziałem na stronie "supersprinta" że sprzedają samą rurę zamiast środkowego ) i tu nachodzi mnie pytanie czy ktoś już coś podobnego robił jak to wygląda pod względem mechanicznym 9 czy można w jakikolwiek sposób uszkodzić silnik i Dźwiękowy ( głośność ? ) tłumik ostatni zostaje oczywiści Ps. nie chodzi o żaden wiejski tuning tylko o prawie przelot :d Ps. a przy okazji możecie mnie oświecić jak wyczyścić silniczek krokowy ?

jesli masz sprawny ,cały itp chetnie go odkupie w zamian mam idealną rure w to miejsce

Panowie Przepraszam za zbędny zamęt ale koniec z modyfikacjami układu wydechowego , po głębszym wniknięciu w temat te modyfikacje są nie opłacalne i układ pozostaje taki jaki jest . a jak będzie kasa to kupie układ dedykowany wiec Remik nie sprzedam ci go teraz
Pozdrawiam i dziękuje
Do zamknięcia

Cytat:
2009-09-15 15:55:58, Diviz pisze:
Panowie Przepraszam za zbędny zamęt ale koniec z modyfikacjami układu wydechowego , po głębszym wniknięciu w temat te modyfikacje są nie opłacalne i układ pozostaje taki jaki jest . a jak będzie kasa to kupie układ dedykowany wiec Remik nie sprzedam ci go teraz Pozdrawiam i dziękuje Do zamknięcia

I tak trzymac Lepiej zadbac o inne sprawy i tam mocy szukac. Wydech i dolot to nie tak hooop