[mkVI] od czego to wąz??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie to powinno byc podłaczone? przy wymianie filtra poiwetrza odrkryłem ze to tak sobie jest i łapie lewe powietrze... proszę o pomoc

[ wiadomość edytowana przez: seba1_kuna1 dnia 2009-09-23 12:03:18 ]

1.jaki silnik
2.gdzie idzie wąż

silnik 1,4 93r, węzyk idzie jak na zdjęciu... i nie wiem gdzie powinien byc podłaczony drugi koniec a powiewtrze zasysa dosc mocno

Prawdopodobnie musisz go podłączyć do MAP sensora...tego ustrojstwa co jest zamontowane na nadkolu przy mocowaniu amorka

Nie dam uciąć sobie głowy bo pamięć zawiodła ale nie jestem pewien czy nie powinno być to podłączone do takiego czegoś co jest w dolnej części obudowy filtra powietrza, taki zaworek jakby

do map sensora jest podłączony węzyk i tego nie ma gdzie tam podczepic... Pomocy chłopaki jak go zatkałem to nie trzymał mi obrotów na jałowym

a masz foto całego silnika? To jest CVH na pojedyńczym wtrysku, czy gaźnik?
patrzyłeś na allegro, na fotki silników?

To jest 1,4 CFI...mam taki sam...dziś spojrze i Ci odpisze co to jest za wąż.

mono. to czekam na fotke:]

Nie bedzie fotki bedzie wytlumaczenie...bo byłem looknąć pod maskę otóż wąż ten idzie do rozgałęźnika, który jest umiejscowiony w obudowie filtra powietrza (od spodu)...dokładnie w tym miejscu gdzie masz ten grubszy wąż,który idzie do pokrywy zaworów.

falcon0 to nie ten, ten o którym piszesz jest tam podłączony, a ten o który mi chodzi to tak z boku wychodzi, ten najwęższy

[ wiadomość edytowana przez: seba1_kuna1 dnia 2009-09-23 15:20:35 ]

Tak to wyglada u mnie - pokaż mi ten wąż na moim zdjęciu...

wygląda na to ze to co zaznaczyłem tyle ze ja nie mam tego plastikowego czerwonego węzyka...

Ten czerwony wężyk idzie do obudowy filtru powietrza (od spodu) , po prawej stronie stojąc przed samochodem,obok powinien być zamontowany drugi taki sam węzyk (w tej obudowie)