Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jadzka1233 TOYOTA DRIVER Toyota Carina włocławek | 2010-01-07 09:06:19 Witam. Kupilem jakis czas temu Carinke z 97 roku i chcialem zapytac doswiadczonego uzytkownika o kable i glosniki na tyl... Bo zanim zaczne wyprowac tapicerke i ciac dziury w polce,to lepiej zapytam. W bagazniku nie rzucilo mi sie nic w oczy poza kilkoma otworami,ale zadnego kabelka. Moze jest to gdzies pochowane? A jesli nie ma,to ktoredy najlepiej pociagnac przewody? Bo mam jeszcze mala tube aktywna,ktora tez nym chcial wrzucic. W fordzie rozebralem listwy przyprogowe,ale jakos wydawalo sie to znacznie prostsze i jakos mniej szkoda mi bylo naruszac naturalny ulkad. Z radia wychodzi kostka iso z pelnym okablowaniem,wiec moze... Dzieki za ewentualna podpowiedz. [ wiadomość edytowana przez: jadzka1233 dnia 2010-01-07 09:06:40 ] |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2010-01-12 09:06:13 dokladnie tak jak pisze pigletto
kable masz w drzwiach musisz wyrzeźbić troszkę tapicerki a do bagażnika jak chcesz to tylko pod tymi listwami w progu pozdr |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2010-01-12 16:39:04 haha, carinka taka jak moja prawie.
a wracajac do tematu. plastiki z progow bardzo latwo zdjac. sa na haczykach plastikowych. tylna kanape zdejmujesz po prostu ciagnac ja do góry. oparcie skladasz. zas wchodzac do bagaznika bedziesz w stanie odkrecic sruby trzymajace tylna polke. o ile dobrze pamietam powinna sie trzymac chyba na dwoch srubach. ale glowy sobie uciac nie dam. ja tylne glosniki mam zamontowane w drzwiach. pioneerki. calkiem dobrze graja. chociaz klamki wpadaja w wibracje i halasuja. to nie jest fajne. pozdrawiam |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-01-13 13:13:42 A ja nic z tyłu bym nie montował tylko dobrze zrobił przód (głuszenie drzwi + dystanse z mdf-u) a efekt będzie 100x lepszy. |
jadzka1233 TOYOTA DRIVER Toyota Carina włocławek | 2010-01-13 19:44:49 Dzieki Panowie. Na chwile obecna zalozone mam w przednich drzwiach pioneerki 17ki plus soprany na zaokraglonych obudowach glosnikow,a w bagazniku mala tubke. Kable do niej pociagnalem w tunelu srodkowym=>pod fotelem kierowcy=>pod dywanikiem pasazera za kierowca=>pod kanapa od strony drzwi. Glosniki z tylu chyba sobie odpuszcze,bo szkoda mi ciac dziury w drzwiach lub w tej ladnej tkaninie. Poki co gra bardzo ladnie i dosc czysto. Tylko juz halasuja te nieszczesne klamki...kiedys i z tym powalcze,tylko niech sie cieplej zrobi. |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-01-14 13:31:44 Do czego masz podpiętą tubę??
Jak chcesz poprawić jakość basu wsadź głośnik z tuby do skrzynki z MFF-u albo w ostateczności z płyty wiórowej. Jak się zdecydujesz napisz bo skrzynka powinna mieć odpowiedni litraż w zależności od głośnika. |
jadzka1233 TOYOTA DRIVER Toyota Carina włocławek | 2010-01-14 15:43:31 Tuba jest aktywna i fabrycznie zlozona oraz z dopasowanym litrazem .Zasilanie jest bezposrednio z akumulatora
tym czerwonym kablem z bezpiecznikiem dalej przez uszczelke kolumny kierownicy,a reszta jak wczesniej pisalem.Przewod wzbudzenia podlaczylem pod wyjscie na antene elektryczna,a sygnal podawany jest przez wyjscie liniowe z radia,ktore ma sterowanie poziomem sygnalu. Wszystko razem wlozylem w czarna,plastikowa rurke zeby nie rzucalo sie w oczy.Jedyne nad czym ubolewam,to szczelnosc bagaznika i chyba zamontuje jakies odpowietrzenie w polce,ale znow pojawia sie dylemat nad robieniem otworow w gladkiej-fabrycznej tkaninie. [ wiadomość edytowana przez: jadzka1233 dnia 2010-01-14 15:51:54 ] |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-01-15 13:23:35 Ok. Tuba ma odpowiedni litraż ale jest pewnie z prasowanego kartonu i nawet najlepsza tuba nie zagra tak jak głośnik w odpowiedniej skrzynce. Mniejsza o to, najważniejsze że granie Ci odpowiada.
Jaki masz bezpiecznik i przekrój kabla?? |
jadzka1233 TOYOTA DRIVER Toyota Carina włocławek | 2010-01-16 19:41:48 Zgadzam sie,ze skrzynia bedzie dawala lepszy efekt,tylko szkoda mi ruszac tej tuby. Jesli bedzie sie cos zlego z nia dzialo,to moze ja przekonstruuje A co do bezpiecznika to jest 60 A(chyba),a przewod ma jakies 8-10mm srednicy. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-01-17 00:47:57
A mnie urzekla ta czerwona zyla fantazyjnie przerzucona nad obudowa filtra powietrza, prawie jak most Syreny nad Wisla w Warszawie. |
jadzka1233 TOYOTA DRIVER Toyota Carina włocławek | 2010-01-17 08:55:44 Juz nie chcialo mi sie szukac miejsca na przymocowanie jej,wiec w mysl starego porzekadla: Prowizorka bywa najtrwalsza,pozostawilem ja fantazyjnie przerzucona nad obudowa filtra powietrza Moze kiedys to zmienie,ale nie sadze |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2010-01-17 17:33:47 Nam moje oko Przewód ma ok 8mm2 więc przy długości kabla ok 5m zabezpieczenie 60A to trochę dużo. Wymieniłbym na 30A. |
jadzka1233 TOYOTA DRIVER Toyota Carina włocławek | 2010-01-19 09:56:41 Jak znajde czas na grzebanie z wym,to napewno tak zrobie. Teraz jestem calkowicie pochloniety szukaniem lampy,ktora uszkodzilem |