Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2010-10-11 21:38:28
Każda sonda prędzej czy później w końcu padnie. NIeważne czy na gazie czy na benzynie. Niech się ten serwis zdecyduje, bo kręcą dość mocno Oczywiście że sonda jest potrzebna do ustalenia składu mieszanki i gaz również z niej korzysta ! No chyba że masz na żywca założoną I generację na śrubę, co z kolei jest partactwem wyskoiej klasy
Zatem odpowiedź jest: warto. Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2010-10-12 00:45:20 A co to za oszczednosc dac 150 za czujnik ktory moze zdechnac za tydzien dwa lub za godzine,kupisz drugi uzywany? Nowy to nowy ma gwarancje a wytrzyma przynajmniej te 100 tys lub lepiej.
Twoj czujnik wczoraj tez byl uzywany sprawny z auta ktore jezdzilo A dzisiaj nie. Co do sondy to jak chcesz sie dowiedziec jak bedzie po wymianie to ja odepnij. Jezeli masz takie historie z obrotami to nalezy najpierw samochod naprawic, a potem dopiero wymienic sonde jezeli faktycznie padla. Z tego co piszesz to masz raczej problem z falszywym powietrzem w kolektorze ssacym lub wydechowym.A wtedy nawet sprawna sonda bedzie zle pracowac. Na jakiej podstawie stwierdzili ze sonda,czym sie kierowali? |
ufo5000 Gliwice | 2010-10-30 16:08:04 Wymieniłem sondę lambda, tamta stara nie była wymieniana od początku czyli jakieś 16 lat, prawie się już rozlatywała.
Po zamontowaniu nowej już nie ma takich skoków obrotów, więc myślę że jest dobrze. Co do czujnika to mam zamontowane Denso, czy mogę ją wymienić na Bosha czy muszę kupić Denso? |
nikalaj ->Toyota Parking Only<- toyota carina e zielona gora | 2011-03-23 14:31:30 Witam kolegow.
Kazdy decyduje na co go stac sam,choc przyznac musze ze juz pare razy "pozorne" oszczedzanie juz mi sie czkawka odbilo Sa podzespoly ktorych nie warto wkladac uzywanych itp. bo to sie zemsci. Jednak sam wiele razy decydowalem sie na zamienniki(wiadomo kasa) moze ta stronka pomoze w sprawie lambdy i czujnikow LB. pozdrawiam i dlugiej jazdy zycze. http://www.worldcarparts.co.uk/CarParts/tabid/144/ProductID/1288/Default.aspx [ wiadomość edytowana przez: nikalaj dnia 2011-03-23 14:33:20 ] |