Wsteczny wywala bezpiecznik nr 9 (ASB)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, poza tym wszystko OK. Po szybkim śmignięciu z P na D (lub spokojnie po odpaleniu na N) nie ma problemu, auto rusza z jedynki, na "śnieżku" z dwójki, oba stopnie kick-down działają prawidłowo. Po wrzuceniu R po chwili przepala bezpiecznik nr 9, "Automatik Getriebe" woła, jednak cofa normalnie bez problemu. Światła cofania się jednak przy tym nie świecą mimo, że 15-ty bezpiecznik żywy. Skrzynia w awaryjnym, oczywiście bez S i śnieżka, na D rusza z czwórki . Odłączenie panelu (przy D nie świeci więc pierwszy podejrzany był) wyświetlającego pozycję drążka nic nie daje. Jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny?

Pół godziny przeglądałem forum pod różnym kątem w poszukiwaniu odpowiedzi, jeśli jest gdzieś to chyba tytuł wątku na to nie wskazuje.

Cytat:
2011-01-13 23:13:14, Race_D pisze:
Jak w temacie, poza tym wszystko OK. Po szybkim śmignięciu z P na D (lub spokojnie po odpaleniu na N) nie ma problemu, auto rusza z jedynki, na "śnieżku" z dwójki, oba stopnie kick-down działają prawidłowo. Po wrzuceniu R po chwili przepala bezpiecznik nr 9, "Automatik Getriebe" woła, jednak cofa normalnie bez problemu. Światła cofania się jednak przy tym nie świecą mimo, że 15-ty bezpiecznik żywy. Skrzynia w awaryjnym, oczywiście bez S i śnieżka, na D rusza z czwórki . Odłączenie panelu (przy D nie świeci więc pierwszy podejrzany był) wyświetlającego pozycję drążka nic nie daje. Jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny? Pół godziny przeglądałem forum pod różnym kątem w poszukiwaniu odpowiedzi, jeśli jest gdzieś to chyba tytuł wątku na to nie wskazuje.

Musisz podłączyć kompa i sprawdzić jakie wyskoczą błędy . tak to niema konkretnej odpowiedzi z tego co opisujesz . ja kiedyś też tak miałem aż w końcu wymieniłem na mocniejszy bezpiecznik i coś się stało ze skrzynią biegów i chodziła tylko na awaryjnym trybie a bezpieczniki już się nie przepalały .
Jak przełączysz na manualny tryb czyli np. 1 to auto pójdzie z dwójki i przełączasz na 2 i potem 3 wtedy będą się zmieniać biegi .