Klamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szukalem tego na forum ale chyba takiego watku nie ma otoz problem polega na tym iz połamala mi sie ramka otaczajaca klamke od strony kierowcy caly ten uchwyt wpada do srodka, owszem po majstrowaniu wejdzie na swoje miejsce ale jak sie popchnie to wpada do drzwi mam nadzieje ze nie musze szykowac 35zl na nowa klamke i modrowac sie z jej wymiana w tej zasr... zimie.

Wyrazy wpółczucia, niedawno wymieniałem tą klamkę- demontaż boczka i zabawa z odkręcaniem zardzewiałych śrub klamki z lichym dojściem.

a da rade pojezdzic z taka klamka przez jakis czas zeby cos sie nie uszkodzilo przypadkiem...

Pewnie da radę, ale jeśli auto stoi pod chmurką wymieniłbym ją czym prędzej.

Na koncach ciegiel sa takie plastikowe zabezpieczenia i ewentualnie one moga peknac jak bedziesz jezdzil z luzna klamka , jak peknie to ciegno wypadnie z klamki i koniec otwierania drzwi.. nowe luzem sa ciezkie do kupienia ale powinny byc w komplecie z nowa klamka
(przynajmniej ja mialem)

[ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2011-01-28 10:24:54 ]

To widzę, że problem klamki nie tylko mnie spotkał w zimie Mnie się za to urwała prawie cała i został tylko taki cycek do otwierania co jest bardzo niewygodne ale zima nie pozwala na wymianę.

Dzięki za instrukcje jak do tego dojść aby wymienić.

co się bedziesz przejmował u mnie jeździ espero co jest prawie całe obklejone szarą taśmą. Klamka również. taśma idzie od góry drzwi (zew.) przechodzi przez środek klamki i wychodzi i dalej klejona na drzwi zrobię fotkę jak zaparkuje bardziej schowany, bo nie jestem taki chamski żeby na środku robić foto

Ogólnie wymiana nie jest ciekawa, więc garaż najlepiej ogrzewany to chyba podstawa do tego. Same ściągnięcie tapicerki pikuś, potem zaczyna się zabawa z odkręceniem, gdyż jest dośc mały dostęp do tego, chyba, że masz klucz nasadowy to może troche ułatwić sprawe. Tam jest chyba 10 albo mniejszy ?

[ wiadomość edytowana przez: VEndriuV dnia 2011-01-28 17:06:46 ]

Tak, klucz nasadowy 10 załatwi problem. Klamki od astry, vectry A pasują prawie idealnie.

Jakiś czas temu wymieniałem klamkę z przodu od pasażera. Problem polegał na tym że jednej nakrętki śruby trzymającej klamkę nie szło odkręcić bo łeb śruby jest jakby zatopiony/zanitowany w plastikowej klamce i śruba obracała się wraz z nakrętką. Poradziłem sobie rozwiercając śrubę od tyłu od strony łba.