Stromberg 175CD - literatura

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy znacie może jakieś publikacje opisujące ten gażnik? Chodzi mi głównie o dane techniczne/regulacyjne.

Gaźnik pochodzi z Volva 244 DL

regulacje robi sie podnoszac/opuszczajac igle

a strojenie gaznika ta igle wymieniajac

flapjck a masz może jaiś opis tego gażnika?

nie, stromberg nigdy mnie nie interesil jako jesczze bardziej popieprzona wersja gaznikow SU

ale poszukaj manuala od volvo amazona i serii pv/p1800

chyba nawet we wczesnej "cegle" mialy zastosowanie

Dzięki,zamowiłem haynesa od volvo 144

Odkopię zdeczka

Do czego służy wkręt nr.19 na rysunku?

slabo widac po tym rysunku albo powietrze albo podnosi przepustnice

Od uchylania przepustnicy jest 40, 19 to skład mieszanki obrotów biegu jałowego. To prosty gaźnik podciśnieniowy.

Dzięki

Ps.jakie powinno być początkowe ustawienie tego wkręta?(żeby tylko odpalił)

[ wiadomość edytowana przez: Nowy666 dnia 2011-02-13 11:37:02 ]

masz w silniku jeden taki czy dwa?

Jeden,w 4-ro cylindrowych był jeden

to regulacje robisz tak:

ustawiasz obroty na powiedzmy 1500-2000 rpm
musisz miec zdjete podcisnienie z aparatu jesli jest i zaslepiony krociec ( zeby nie ciagnal lewego powietrza )
wzbogacasz mieszanke, jak bedziesz mial za ubogo, to silnik wyraznie zacznie rowno pracowac i powinien nieco przyspieszyc obroty,
wzbogacasz tak dlugo az znowu zacznie zamulac, wtedy cofasz odrobine ( 1/16 obr - 1/8 ) i voila

z tego co kojarze to regulacje skladu robi sie od gory jakims specjalnym narzedziem ( z grubsza to wykreca sie tloczek amortyzatorka olejowego i wkreca/wykreca igle - wkrecanie to zubozenie wykrecenie to wzbogacenie )

aha, regulacje rob z zalozonym filtrem ( czystym )

po kazdej zmianie nastawow, daj silnikowi popracowac kilka minut na obrotach rzedu 2000 rpm, i dopiero obserwuj zmiany, on dosc nieczuly jest na takie szybkie wachlowanie nastawami

a srubka ktora jest z boku sluzy do "dokladniejszej" regulacji, zasadnicza jest za pomoca uniesienia igly

[ wiadomość edytowana przez: flapjck1 dnia 2011-02-13 22:32:28 ]

chyba najlepsze co znalazlem na temat regulacji tego pazdzierzowatego wynalazku

http://www.mv.com/ipusers/last/emissions/booklet.pdf

Dzięki serdeczne