Zamiana komputera.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Czy możliwa jest zamiana kopa z lb na nie lb.Silnik mam 1.6 16v 4afe w Carinie ll.Problemu z dławieniem i spadkiem mocy na benzynie nie rozwiązałem.A ciekawi mnie zamiana kompa i czy trzeba wtedy wymienić głowice i inne niektóre podzespoły czy wystarczy zostawić otwarte przepustnice dolotowe w głowicy i wymienić sondę.
Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.

Mysle ze to tak samo proste jak przelozenie HDD z laptopa do peceta....to komputer i to komputer i to dysk twardy i to tez
Wiec o co chodzi ??

Witam.Chodzi oto czy wysteruje odpowiednio zapłon i paliwko bo samo przełożenie komputra to połowa sukcesu bo na pewno trzeba też wymienić sondę z lb na zwykłą.Ale nie wiem jak będzie z kolektorem dolotowym bo w normalnym 4afe jest troszkę inny.
Pozdrawiam.

Cytat:
2011-02-12 15:34:54, Toyek2 pisze:
Witam.Chodzi oto czy wysteruje odpowiednio zapłon i paliwko bo samo przełożenie komputra to połowa sukcesu bo na pewno trzeba też wymienić sondę z lb na zwykłą.Ale nie wiem jak będzie z kolektorem dolotowym bo w normalnym 4afe jest troszkę inny. Pozdrawiam.

Zapomnij o tym i nawet o tym nie mysl To jest pomysl z tych idiotycznych i nie do zrobienia.

Dzięki za odpowiedz.
Pozdrawiam.