Bigelektron- wtryskiwacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie do wielkiego elektrona. Mam Avkę z 2004 2.0 D4D Po zakupie w lipcu 2010 r słabo paliła na zimnym silniku.W marcu br padła na amen. tak się wkuzryłem ,że spaliłem rozrusznik.dalej auto na lawetę i do majstra. Ten powiedział ,że wtryskiwacze. i dawaj za demontaz - ja mówie że może być rozrusznik ( poczytałem na forum, ale nie chciał słuchać. sprawdził te wtryskiwacze metodą chałupniczą - jak w VW i audi - i jeden przelewał - no to ja kupiłem używany i auto nie odpalało. Doradził ,że mam kupić nowe albo używki z allegro.Musze nappisac ,że bardzo mi zależało na czasie, bowiem zona moja była w ciąży z potomkiem. Tak więc zakupiłem z takim samym oznaczeniem , żona odebrała i podrzuciła do majstra. Ten je włozył i auto dpaliło jak rakieta. Ale niestey nie ma prawie zadnego kopa - w dodatku przy przyspieszaniu jakby go zatykało - muszę odejmować gazu żeby mógł jechac. Gdy wyprzedzam to musze go ostro gonić. Okazało się ,że wtryskiwacze kuipiłem od T22 - 81kW. Czy stare można naprawić? Co sugerujesz? Jaki koszt sprawdzenia i ewentualnej naprawy?
PS, Zona urodziła trzecią córę.....

No coz co do coreczki to sie spozniles jakies 9 miesiecy...ja mam syna teraz juz raczej nic sie nieda zrobic.Dodam na pocieche ze trzy dziewczynki nie sa w stanie zrobic takiej rozpierduchy w trzy sekundy w domu jak jeden maly chlopczyk
Co do wtryskow to masz 2 czy 4 pinowe? a pompa ma 1 czy 2 zaworki dawkujace?
Trzeba pojechac z testerem i sprawdzic czego mu brakuje.

witam ,dzięki za pociechę w sprawie syna.. co do wtryskiwaczy... raczej 2 pinowe,ale może podam Ci o wielki Elktronie nr identyfiakcyjny auta co? b edziesz wiedział lepiej.. SB1EW56L40E062432 daj znać co myślisz?

Cytat:
2011-12-07 21:58:30, Maciej-qbik pisze:
witam ,dzięki za pociechę w sprawie syna.. co do wtryskiwaczy... raczej 2 pinowe,ale może podam Ci o wielki Elktronie nr identyfiakcyjny auta co? b edziesz wiedział lepiej.. SB1EW56L40E062432 daj znać co myślisz?

Po nr vin tego nie sprawdze bo w tych rocznikach byly jeszcze 4 pinowe i juz dwu pinowe.
Trzeba sprawdzic czy do wtyczki ida 2 czy 4 kable.
Sprawdz tez czy na pompie masz dwa zaworki czerwony i zielony czy pojedynczy lsniacy cylindryczny SCV.
Jezeli sa dwa to odpinaj kolejno na pracujacym silniku i na kazdym jednym silnik ma pracowac...jezeli jeden odepniesz i silnik zgasnie to zapnij i odepnij drugi jezeli tez zgasnie to albo wtryski albo pompa niewydolna.Jezeli na jednym chodzi a na drugim nie to znaczy ze jeden jest zablokowany.

łatwiej tobie zerknąć pod pokrywę silnika i zerknąć ile jest kabelków przy wtyczce, bo nr vin nic nie da, przy orientacji pinów(kabelków wchodzących do wtyczki wtryskiwacza),numer części znajduje się na wtrysku pod pokrywą zaworową.

[ wiadomość edytowana przez: syd dnia 2011-12-07 23:15:15 ]

[ wiadomość edytowana przez: syd dnia 2011-12-07 23:16:30 ]