Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2012-02-22 18:35:24 Cała operacja jest bardzo prosta i nawet nie są potrzebne żadne narzędzia. Robiąc sobie przerwę na piwko wszystko nie powinno zająć więcej jak 15min ![]() Jak widać wymiana palca była dość pilna, nie sądziłem, że to się może aż tak zetrzeć. Nowy element jest oczywiście po prawej stronie ![]() ![]() Aby zdjąć kopułkę należy zdjąć 2 zaczepy zaznaczone kółkami i podnieść kopułkę do góry. Dobra rada, nie siłuj się z zaczepami by je ścisnąć i odczepić góra, dużo prościej jest je przesunąć w bok, same schodzą ![]() Sam palec ciągniemy mocno do góry, nie ma tam żadnych zaczepów czy zatrzasków, wchodzi na siłę. ![]() Po zdjęciu palca mamy taki widok. Bierzemy nowy palec i wciskamy go na tyle ile możemy. Mi nic nie kliknęło, ale dalej już nie chciało wejść. ![]() Zakładając kopułkę bardzo ważne jest by trafić nią w odpowiednie miejsce. W kopułce jest wybrzuszenie natomiast w obudowie wgłębienie jak na zdjęciu. Przed zapięciem upewnij się, że kopułki nie da się przesunąć w lewo lub prawo i siedzi mocno. Mi się źle wydawało i po odpaleniu dobiegały dziwne dźwięki z rozdzielacza, choć silnik pracował dobrze. Dopiero jak poprawiłem i kopułka wskoczyła w wycięcie zrobiło się cicho ![]() Tym oto sposobem mamy wymieniony palec i pewność dobrego styku ![]() |