Kupić Ładę ? Vol. II

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koleżanka z Olsztyna miała chyba nieco łatwiejszy dylemat.

Konkrety. Na początek dwa zdjęcia podglądowe, które dostałem na maila:

Stan taki jak na zdjęciach. Auto jak widać stoi już przynajmniej kilka lat "pod chmurką" i raczej na dobre mu to nie wychodzi. Przyznam, że liczyłem na nieco lepszy stan wizualny. Nie ukrywam, że w takim wypadku jeśli zdecydowałbym się na kupno to w 90% z przeznaczeniem na części. W sam raz jako dawca do następnej Łady. Silnik 1.5. Właściciel ma jeszcze chromowane listwy boczne w piwnicy.

Co myślicie ? Chyba się jednak przejadę, to niedaleko - kilkadziesiąt km od Łomży i jeśli już to być może weźmiemy na części. Parę rzeczy na pewno przydałoby się. Właściciel powiedział, że ze względu na stan wiele za nią nie weźmie. Kwestia dogadania się.

Pozdrawiam.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

Ale gniot...

Cytat:
Właściciel powiedział, że ze względu na stan wiele za nią nie weźmie.

Mysle ze 2 kg ziemniakow to niewiele w sam raz.

Ale dzis to chyba nie Prima Aprilis? Przeciez tego sie nawet nie da wyciągnąc bo rozpadnie sie na kawałki.

najwyżej paczka ,,mocnych"

Właściciel powinien jeszcze dopłacić z to że ktoś zabierze te zwłoki stamtąd

Cytat:
2012-07-19 21:21:34, andrzej_krakow piszerzeciez tego sie nawet nie da wyciągnąc bo rozpadnie sie na kawałki.

O tym samym pomyślałem jak zobaczyłem fotki.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

A jednak 03.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Za zlom dostaniesz okolo 300 zl, co z reszta? W jakim stanie chromy? No i pare zl za miedz. Silnik wez sobie do 07. Ja o wiele lepszym stanie kupilem 03 na czesci za 300 zl. Wedlug mnie, mozesz dac za nia symboliczna zlotowke.

-----------------

Nie wiem jak wy ale ja bym silnika z takiego wraka nie tknął. Jak dla mnie to bedzie pordzewialy kawał zlomu nie wiadomo nawet czy nadający sie do kapitalki. No chyba ze to zart ze wogole rozwazasz zakup tych zwłok.

Hahahahaha, hahahaha, normalnie z krzesła spadłem. Ja bym tego nie wziął nawet jak byś mi dopłacił.

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2012-07-20 20:32:15 ]

Andrzejku, kazdy ma swoje rozmyslenia, jezeli Emde chce kupic, niech kupi, to jego sprawa, to sa jego pieniadze. Co do silnika, to odpalaja auta z 1900 roku, a co dopiero z tej lady. Emde, jezeli chcesz zaryzykowac i kupic to cos, kup. Kolejne doswiadczenie, nowe. Silnik napewno da sie ozywic.

-----------------

Wygląda podobnie do mojej
Ta ma chyba cały tył zarwany. Przedni błotnik jeszcze w miarę wygląda

Cytat:
2012-07-20 20:31:23, Kamil_H pisze:
Hahahahaha, hahahaha, normalnie z krzesła spadłem. Ja bym tego nie wziął nawet jak byś mi dopłacił. [ wiadomość edytowana przez: Kamil_H dnia 2012-07-20 20:32:15 ]

Zaskakuje cie mnie. W główkach Wam poprzewracało się? A ja bym zabrał, żeby potem, może kiedyś, nawet być może tobie sprzedać grill, bo u ciebie na przykład pęknie. Ja do trojki szukam pewne elementy, których już nie kupisz i dzięki takim jak Emde mogę je mieć. A dzięki takim jak Wy, to mogę ewentualnie kupić żyletki.

-----------------

Cytat:
2012-07-20 20:35:14, SzokoLada pisze:
Silnik napewno da sie ozywic.

No tutaj się nie sprzeciwię, oczywiście że tak - pytanie tylko jakim kosztem i z jakim efektem. Jak auto wygląda tak jak wygląda to i silnik to wrak, skorodowany na wylot i być może jeszcze z popękanym blokiem bo nie wiesz co było w układzie chłodzenia - może woda?
Sorry, Szoko, ale ładowski silnik 1500 to nie silnik Daimlera z 1900 roku i po prostu nie warto się w ten konkretny przykład babrać, jak za parę stówek da się kupić taki silnik w stanie całkiem przyzwoitym.

Andrzejku jak i ty, tak i ja jesteśmy starymi wyjadaczami. Emde nie. Na takich zwłokach może potrenować, poeksperymentować, popsuć, naprawić i t.d.

-----------------

Ok, ale z uwagi na to że Emde lubimy toteż chciałbym aby chłop uniknął kosztów i wku...ienia. A poza tym - Emde też już kilka Ład miał więc ciężko nazwać go laikiem.

Ja gorszej łady nigdy nie widziałem.
Kupowanie tego "auta" może wyglądać na początek scenariusza ala proza F.Kafki

Panowie bez jaj nad czym tu debatować - to coś to totalne zwłoki,może jakaś ramka chromowana jest do odzyskania z tego!!Przecież można jeszcze znaleźć dużo lepsze egzemplarze 2103 do remontu.

A tu nikt o remoncie nie mysli. Ewentualnie na czesci. A to ze Emde mial kilka lad o niczym nie swiadczy, wy tez kupujecie codziennie chleb, a czy potraficie go upiec?

-----------------