[OGÓLNE]ogrzewanie w aucie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko. Co może być przyczyną tego że auto nie dogrzewa się zbyt mocno. czy to może być czujnik temperatury czy coś innego?

[ wiadomość edytowana przez: Kleszczak dnia 2012-11-02 20:47:07 ]

jest kilka przyczyn ale jak nie wczoraj był taki sam temat który został opisany, wejdź do działu PiO i poczytaj.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

wymień termostat i po robocie.

zobacz czy łapie ci ogólnie temp. czyli po przejechaniu 5 km zobacz wskazówkę od temp. powinna sie podnieść

dodatkowo przy uszkodzonym termostacie spalanie znacznie wzrosnie

np jak jedziesz i dmucha ciepłe powietrze a podczas stania na światłach dmucha już tylko zimne to układ może być tylko zapowietrzony

"dodatkowo przy uszkodzonym termostacie spalanie znacznie wzrosnie" Nie weim kolego skąd ten pomysł, u mnie spalanie nie wzrosło nawet o 0,2 l/100 km, chociaż powinno bo niby ciągle jechał na ssaniu. A połapałem się w zimie ja nie mogłem dogrzać silnika i wnętrza. No ale auta mają swoje chumory i może Twoje przepalało więcej, wg mnie to nie jest wyzacznia.

miałem uszkodzony termostat co prawda w bravo zaraz po zakupie spalanie 14 l i brak odpowiedniej temp w srodku (praca na 1 obiegu)
po wymianie temp normalna spalanie 10 l / 100 km

To rozwiążcie zagadkę mojego diesla Grzeje się do właściwej temperatury tylko w lecie podczas jazdy po mieście. Na trasie, nawet w lecie jest problem z utrzymaniem temperatury.
W zimie praktycznie nie ma mowy o nagrzaniu go do właściwej temperatury. Dodam, że to nie termostat.