[MkVII] pozycje w halogenach ? moze być ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chciałbym założyć zderzaczek z halogenami, i chciałbym żeby lampy coś działały, może pozycje w ich miejsce wstawić a także w lampach tam gdzie są? jak to będzie wyglądało, żeby za bardzo w elektryce nie grzebać ??

nie za bardzo kumam chcesz w halogeny zapodać postojówki ??

tak. ciekawy pomysł ;p

Na kloszu od każdej lampy masz znaczek homologacji odpowiedni dla stosowanych w nich żarówek. W halo możesz mieć zamontowane wyłącznie żarówki halogenowe. W reflektorach nie możesz. W naszym kraju nie możesz mieć nawet tzw. "skandynawskich dziennych", czyli pozycyjnych odpalonych wraz zapłonem, gdyż musisz jeździć na światłach do "jazdy dziennej" do tego homologowanych, lub mijaniach jeśli nie masz świateł do jazdy dziennej. Tak jest w wielu krajach, ale dzięki temu nie będziesz napieprzał po oczach z odbłyśnika halogenu, który daje w każdym kierunku.

hmm to lipa
bo zamierzałem wstawić pozycje w halogeny.

ja mam kierunki w halogenach... moim zdaniem wyglada dobrze i na dodatek nikt sie nie skarzy

Cytat:
2012-11-30 21:56:46, evol_umf pisze:
W naszym kraju nie możesz mieć nawet tzw. "skandynawskich dziennych", czyli pozycyjnych odpalonych wraz zapłonem,

Pozycyjnych? Z tego co mi wiadomo to są światła mijania świecące w ok. 70%.

srvrserver czyli masz kierunki w reflektorach i w halogenach ?

Cytat:
2012-12-01 08:34:52, dawid_gda pisze:
srvrserver czyli masz kierunki w reflektorach i w halogenach ?

On ma morette w których kierunków nie ma. Przy tych reflektorach kierunek jest dokładany w zderzak. A jako że Seweryn nie chciał sobie psuć zdesia postanowił wsadzić żarówki w halogen

może ciekawy pomysł był by gdyby był kierunki i w lampach i w halogenikach ?

Cytat:
2012-12-01 08:47:30, dawid_gda pisze:
może ciekawy pomysł był by gdyby był kierunki i w lampach i w halogenikach ?

Jak dla mnie bez sensu. Ostatnio widziałem fokę przedliftową z poliftowymi reflektorami. Gość sobie podłączył kierunki w lampach i zderzaku. Moim zdaniem wyglądało to tandetnie

ee to halogeny będa bez żarówek o ;D tak dla picu ;d

Sege - tak czy inaczej jest to okrojone przepisami, to jest Polska właśnie... Choć mi tam nie przeszkadzają takie rzeczy do póki to nie świeci po oczach albo nie powoduje zbiorowego zwrotu śniadania

Dawid - Idą święta, zawsze możesz przyczepić dodatkowe lampki

Jak zrobisz to z głową, to może łądnie świecić. Możnaby zapodać nawet jakieś Led, coby nie wpływało na szybkość migania.
Oczywiście podczas przeglądu i kontroli policji, możesz mieć kłopoty, ale to cena za tuning i swoje podobamisię.
Ale i na to jest sposób, po prostu zrób przełącznik, który w razie czego przerwie obwód.