Rav4 2.4 USA (skrzynia automat) do Bigelektron

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam pytanie do Bigelektron

Po zatrzymaniu na światłach ( bieg D) zawsze rzuca całym nadwoziem. Nie ma reguły czy auto jest ciepłe czy zimne ( czy jadę na gazie czy na benzynie). Czasami dobiega mnie odgłos metaliczny połączony właśnie w trzęsieniem całego nadwozia.

W ASO twierdzą, że tak ma być...

dodam ze jak zakładałem gaz monter wyjął przepustnicę ...była dosłownie skorodowana. Ma to jakieś znaczenie?

proszę o pomoc...

Panie Bigelektron czy byłby Pan tak uprzejmy podzielić się swoją wiedzą, żaden mądry w ASO nie jest w stanie mi pomóc. Nie zawracałbym Panu głowy bez powodu...

Cytat:
2013-09-18 14:41:22, Barman186 pisze:
Panie Bigelektron czy byłby Pan tak uprzejmy podzielić się swoją wiedzą, żaden mądry w ASO nie jest w stanie mi pomóc. Nie zawracałbym Panu głowy bez powodu...

Ile ma wtedy obrotow jak trzesie - odczytane testerem?Napewno nie ma trzesc ,ale nie wiem jak trzesie w Pana przypadku to coz mam poradzić? .
Przepustnica jest elektryczna czy na linke?

Obrotów nie mierzono testerem. Zapalił auto wrzucił bieg D i stwierdził że obroty około 650. Przepustnica elektryczna ( tempomat. Mniemam po tej opcji)

Cytat:
2013-09-19 21:08:50, Barman186 pisze:
Obrotów nie mierzono testerem. Zapalił auto wrzucił bieg D i stwierdził że obroty około 650. Przepustnica elektryczna ( tempomat. Mniemam po tej opcji)

Trzeba zdjąć kleme zdjąć rure dolotowa uchylić przepustnice srubokretem i trzymać otwarta i psikac np. wd40 i wycierać papierem lub szmata az będzie czysta gardziel tam gdzie przylega klapa przepustnicy po zamknieciu. Ma być czyste amelinium bez nagaru.Zalozyc kleme wlaczyc wylaczyc zapłon pare razy powachlowac gazem do dechy i puscic i odpalić silnik i przejechać pare km az się rozgrzeje powinno pomoc ,a napewno nie zaszkodzi.Dobrze tez byłoby przepływomierz wymyc stosownym sprayem tez już było opisywane jak i czym.

Dziękuję Panu za pomoc, tak też zrobię.

Pytanie czy to normalne że auto stacza się ze wzniesienia. 9automatyczna skrzynia biegów). Obroty 650, wzniesienie 30 stopni, moze mniej.

To o czym piszesz to nie sa normalne objawy.
Wejdz na forum firmy autojozefow, to zaklad naprawiajacy skrzynie.
Czasami oprocz zachety do przyjadu do nich udaje im sie wydukac pare sensownych zdan o ewentualnych przyczynach problemu.

Obroty 650 sa stanowczo za niskie.
Automat nie pownien staczac sie z gorki.

Cytat:
2013-09-20 11:25:24, Barman186 pisze:
Dziękuję Panu za pomoc, tak też zrobię. Pytanie czy to normalne że auto stacza się ze wzniesienia. 9automatyczna skrzynia biegów). Obroty 650, wzniesienie 30 stopni, moze mniej.

Rzadko jezdze automatem i nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale sprawdze przy najbliższej okazji.
Wyczysc przepustnice , bo możliwe ze caly problem bierze się z za niskich obrotow.Przecietnie po 40-60 tys jest taki lekki nagar w gardzieli który powoduje ze obroty sa za niskie jak spadają poniżej 600 to na dodatek zanika ladowanie.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2013-09-20 22:17:48 ]