Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bartek2106 Lada 2106 1500S Żiguli Bydgoszcz | 2013-09-28 22:33:49 Witam serdecznie. Korzystając z wolnej soboty postanowiłem ostatni raz spróbować zreanimować moją dogorywającą nagrzewnicę. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wymiana na nową byłaby najlepszym rozwiązaniem, ale ze względu na to, iż moja łada w zimę wyjeżdża rzadko ostatni raz spróbowałem zwiększyć jej wydajność. Wyciągnąłem nagrzewnicę wypłukałem pod ciśnieniem 2 razy, przedmuchałem, zalałem octem na ponad godzinę, wypłukałem pod ciśnieniem, zalałem octem na pół godziny, wypłukałem złożyłem...na początku leciało masło, natomiast podczas ostatniego płukania syf już nie wylatywał. Po zmontowaniu wszystkiego jechałem z włączonym ogrzewaniem, jak na razie wydaje mi się, że jest lepiej zobaczymy co będzie zimą.
Moje pytanie jest następujące: Czy wie ktoś z Was jaką pojemność ma nowa nagrzewnica ?. Do mojej po wszystkich zabiegach wchodzi tak mniej więcej 0.7 l płynu. Ciekawy jestem jak ta ilość ma się no pojemności nowego grzejnika. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: Bartek2106 dnia 2013-09-28 22:41:23 ] |