SKRADZIONO CZERWONĄ ŁADĘ 2107 !!! W-WA RADOŚĆ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W nocy kumplowi na służbie w PSP sprzątnęli spod domu czerwoną 2107 1300 na czarnych rejestracjach GKO 1735.
Samochód stał pod kamienicą w podwarszawskiej Radości przy ul. Żegańskiej.
Dopiero co zrobiona blacharka podłogi, całe zawieszenie, hamulce i nowe opony Continental.
Łada oryginalna bez żadnych bajerów, ma hak, lekko wgnieciony przedni lewy błotnik, różno-czerwony lakier kufra, brązowy środek i co najgorsze papiery są w środku..czyli lipa..
Samochód kupiliśmy kiedyś w Gdyni, jest szybki, w pełni sprawny i potrzebny.
Krata piwa minimum od kumpla za pomoc, wiadomo.
To numer właściciela: 501677824
Proszę o podbicie tematu, a nuż ktoś coś.
Dzięki.

lada.jpg

ps. może ktos zdjęcie samochodu wrzucić na widok w poście bo nie chce mi się płacić za aktualizację imageshracka...

[ wiadomość edytowana przez: stalkerx dnia 2014-07-03 23:15:01 ]

Może się czepiam ale Żegańska jest w Międzylesiu i administracyjnie, jest to jak najbardziej Warszawa (tak samo jak i Radość, zresztą).
Co do zaś faktu kradzieży, nie mogę się nadziwić, że są już amatorzy na takie padliny jak nasze stare Łajdaczki
Serdecznie pozdrawiam.

Jeżeli zgłoszono kradzież, to te papiery na ch się im przydadzą - i dobrze. Auto jest stare, a więc interes na handlu częściami żaden, przy czym ryzyko duże.

Bardziej mi pasuje, że widzieli Go w lesie jak jeździł bokami i sami tak zapragnęli. Wtedy sprzęt już pływa od kilku dni w bagnie, albo zrobili ognisko.

Moja rada jest taka:
1. zapytać się na złomie, czy nic nie znaleźli;
2. Jeździć rowerem po lesie i szukać.

Jakiś czas temu Kolega zrobił fotkę temu samochodowi (lub bardzo podobnemu) na mieście, ale od tego czasu minął miesiąc.

Cytat:
2014-07-05 20:47:12, Rafako pisze:
Może się czepiam ale Żegańska jest w Międzylesiu..

sorry pomylił mi się adres na szybko..
ul. Żwanowiecka.. róg Tomaszowskiej
nawet widac trochę na google maps zaparkowany samochód

[ wiadomość edytowana przez: stalkerx dnia 2014-07-08 17:43:55 ]

Jakieś wieści w temacie ? Odnalazła się ?

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

Tak, na Ukrainie.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

Podbijam. Odnalazła się Łada ?

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

Sorry ze nie dałem znac jak sie dowiedziałem..
Kilka dni po kradzieży auto doszczetnie spalone widziano na lawecie
w pobliskiej Falenicy.. Po samochodzie.

Hmm. Pewnie małolaci sobie pojeździli bokiem, a potem spalili auto. Szkoda ogromna. Mogli już po prostu porzucić.

-----------------
АвтоBA3 непобедим, скрутим, склеим, полетим

W ''naszej'' okolicy fure palą jak chca sie pozbyć śladów w środku.
Jak brali ją w konkretnym celu to i musieli ją spalić.
Ukraść łatwo,mi ostatnio walneli samochód brata z placu bo były kluczyki w stacyjce.

Cytat:
2015-01-07 04:06:55, stalkerx pisze:
Sorry ze nie dałem znac jak sie dowiedziałem.. Kilka dni po kradzieży auto doszczetnie spalone widziano na lawecie w pobliskiej Falenicy.. Po samochodzie.

Skurwysyny jebane...

Ja jadąc czy to Ładą czy Hondą do siostry, do W-wy na Białołękę staram się zawsze parkować w możliwie jak najlepiej widocznych i oświetlonych miejscach (szczególnie Ładę bo mocno rzuca się w oczy), zawsze na noc zabieram panel od radia, nie mówiąc już o jakichkolwiek dokumentach...

Pamiętam kiedyś opowieść mojego starszego brata ciotecznego, który w latach 90-tych pojechał na Ząbkowską i zostawił swojego Malucha przy ulicy "na chwilę". Do domu wracał bez szyby i radioodtwarzacza.

-----------------
Były:
- LADA 2105 '82 1.3
- LADA 2107 '90 1.5
- LADA 2107 '96 1.7i
- OPEL ASTRA F '93 1.4i
Jest:
- LADA 2107 '87 1.3

Cytat:
2015-01-08 12:35:18, emde pisze:
(...) Ja jadąc czy to Ładą czy Hondą do siostry, do W-wy na Białołękę staram się zawsze parkować w możliwie jak najlepiej widocznych i oświetlonych miejscach (szczególnie Ładę bo mocno rzuca się w oczy), zawsze na noc zabieram panel od radia, nie mówiąc już o jakichkolwiek dokumentach(...)

To Cię nie ustrzeże. Jak będzie zapotrzebowanie to wezmą nawet ze 'strzeżonego' parkingu.
Jedynie jakieś niestandardowe dobrze ukryte odcięcie paliwa/zapłonu może pomóc.