Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinw2105 zywiec | 2015-09-29 16:42:55 a może jest jakiś sposób adaptacji innego klucza z immo ? jeśli tak to czy może ktoś go opisac i jakie warunki musza być spełnione do prawidłowego przebiegu procesu i czy jest możliwość zamontowania całego zestawu tylko ze o nr 89661-60560 a aktualnie jest 89661-60540 kody silnikow sa te same roznica jest rok produkcji mam auto z 98 a to drugie z 01 i jeśli może a reszta wszystko to samo skrzynia itd. i czym roznia się te dwa numery jeśli ktoś wie ? [ wiadomość edytowana przez: marcinw2105 dnia 2015-09-29 17:04:45 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2015-09-29 17:35:22
To moze inaczej zrozumiesz....Masz diode security ktora mruga jak immo jest zazbrojone.A teraz wypnij wtyczki z tego modulu 89661 czy dioda zgasnie czy moze bedzie migac dalej. Mowiac krotko na cholere ci komputer silnika skoro nie masz klucza sparowanego z immobilizerem.Kup na Allegro klucz z komputerem immo i wymien a pozniej trzeba puscic synchronizacje z komputerem silnika zworka na pol godziny. [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2015-09-29 17:54:01 ] |
marcinw2105 zywiec | 2015-09-29 19:12:44
ten samochod nie posiada diody sygnalizującej o immo widocznie nie została zamontowana w tym pojeździe ponieważ po wlaczeniu zapłonu oprócz standardowych kontrolek nic nie swieci chyba ze się spalila ale tego nie sprawdzałem ale zobaczę jutro czy nie ulegla awarii a moje pytanie czy może być komp immo z kluczem przypasowanym np. ze sterownika o podobnych numerach lub skrzyni automatycznej czy nie będzie problemu z synchronizacja immo i sterownikiem silnika a i jeszcze najważniejsze jak zrobić w tym pojeździe synchronizacje jeśli można wiedzieć z góry dziekuje |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2015-09-30 01:23:35
Sprawdz czy jest pod maska takkie stare diagnozlacze z klapka i opisem pinow w klapce.Czy sa w nim piny OP1 i E1.Wklej zdjecie klucza ktory posiadasz bo byc moze jest to Master bez przyciskow i wystarczy puscic synchronizacje.Sprawdz czy w kabinie od str kierowcy jest takie zlacze jak OBD tylko czarne.Czy za kazdym przekreceniem na rozruch odpala i gasnie czy dopiero po wyjeciu i wlozeniu i przekreceniu odpala i gasnie. [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2015-09-30 01:33:37 ] |
marcinw2105 zywiec | 2015-09-30 20:46:25
dziekuje wszystkim za pomoc i dobre checi temat zamykam ponieważ determinacja i zawzietosc znajomego zakonczyla moje pytania i kombinacje alpejskie zostało wymienione wszystko stacyjka antena ecu immo ecu silnika z samochodu o rok młodszego o zupełne innych numerach ale widocznie czas i pytania i nieudana proba usuniecia immo oraz przestoj samochodu ponad miesiąc sklonily do takiego kroku auto jeździ nic niepokojącego się nie dzieje temat uważam za zamknięty choć z jednej strony mam do kogos madrego pytanie czy z tego samochodu da się całkowicie usunąć immobilajzer ? jeszcze raz dziekuje |