2TG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
mam pytanie o silnik 2tg
czy jest to dobry silnik
czy mozna go modyfikowac
czy jest rozwojoiwy
czy do sie ewentualnie go latwo swapowac na inny mocniejszy
do celiki 2 gen,
jak ktos cos wiem to bede wdzieczny no i jeszcze o manual repair jak by kots mogl cos takiego zdobyc na jakims ebay to jestem chetny, bywaja z tym ze na .uk a tam nie mam konta.
czekam na wiadomosc

Zestaw pytań wygląda jakbyś dobierał je znając odpowiedzi - wszędzie "tak" nawet jeśli w niektórych punktach jest to pojęcie względne, ale jeśli interesują Cię szczegóły, poszukaj - w sieci jest cała masa stron fanatyków modelu (Celica to chyba najbardziej "oklubowany" model Toyoty), nie powinno tam brakować opisów starszych wersji, a jeśli nadal będzie tego mało, to zawsze możesz też pogrzebać pod kątem np. Corolli lub Cariny z podobnego okresu lub parę latek później, bo w nich także stosowano silniki serii 2T, temu też są one dobrze znane specom od starszych Toyotek (i ich modyfikacji).

No coz, nie bardzo wiem gdzie niby ci spece sa osiagalni.
To sa czysto teoretyczne pytania, ale brak potwierdzonej praktyki.
Piszesz ze niby oklubowany, coz jakos nie bardzo mi pomogli na forum celica club, czy streeracers. wiec tu zawitalem.
Znalazlem jedna osobe(milosnika) w lodzi wczoraj druga we wrocku no i dzis pokazala sie tez na allegro jako zabytek ale obawiam sie ze wlasciciel okaze sie handlarzem.
Wszystkie te sa 78-80 lecz liftback no i z innymi silnikami.
Osobiscie posiadam coupe z 80(ma ktos jeszcze).
A zdaje sie ze w Polsce to za duzo ich nie ma moze ze 20-30????
Tak wiec znalazlem 2 osoby, jakbyscie mieli info kto ma jeszcze 2 gena to chetnie sie z nim skontaktuje.
Ponawiam prosbe w poszukiwaniu manual repair do mojej celiczki, poniewaz zamierzam zrobic generalny remont no i byloby to bardzo przydatne.
Z gory dzieki.
Pozdrawiam