6 stopniowa regulacja biegu wolnego wycieraczek przednich !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich !!!

tjmdm zapytał mnie o te wycieraczki - wymienił przełącznik zespolony ale mu nie działają .

żeby wszystko grało trzeba jeszcze wymienić przekażnik sterujący pracą wycieraczek - ja już wymieniłem i działa bez zarzutu.

koszt takiego przekażnika w serwisie to bagatela 250 zeta.

ja swój kupiłem na szrocie za 30 zeta - gość ma większość przekażników do forda w tej cenie !!!

pozdrawiam

Taki mały żółty przekaźniczek

Cytat:
2004-04-18 11:55:23, WilK pisze:
Taki mały żółty przekaźniczek

ja mam czerwony !!!

To przecież inny odcień żółtego

Cytat:
2004-04-18 11:34:56, mily-swiety pisze:
witam wszystkich !!!

tjmdm zapytał mnie o te wycieraczki - wymienił przełącznik zespolony ale mu nie działają .

żeby wszystko grało trzeba jeszcze wymienić przekażnik sterujący pracą wycieraczek - ja już wymieniłem i działa bez zarzutu.

koszt takiego przekażnika w serwisie to bagatela 250 zeta.

ja swój kupiłem na szrocie za 30 zeta - gość ma większość przekażników do forda w tej cenie !!!

pozdrawiam

Ano pochwal się Pan panie co z elekryką ????

PRZEKAŻNIK KTORY TRZEBA WYMIENIĆ TO PRZERYWACZ PRZEDNICH WYCIERACZEK - KOLOR CZERWONY - NUMER " R6 "

Witam, wiem że nie będzie to pytanie na temat ale jak masz takiego elektrycznego szrociarza to może zapytasz w moim imieniu o coś takiego jak skrzynka bezpieczników do mojej Essinki 1994 1,4 na wielopunkcie a numer przepisany ze starej to 94AG14A073BB.
Jak by miał to zapytaj o cenę no i wtedy to poproszę Cię o adres.
Pozdrawiam

Jakby ktoś chciał to ja mam skrzynke 97AG14A073DB Z 10/02/1998 kupiłem dla zapinki i skrzynke jakby komuś była potrzebna to moge sprzedać

Cytat:
2004-04-20 12:23:10, mkosh pisze:
Witam, wiem że nie będzie to pytanie na temat ale jak masz takiego elektrycznego szrociarza to może zapytasz w moim imieniu o coś takiego jak skrzynka bezpieczników do mojej Essinki 1994 1,4 na wielopunkcie a numer przepisany ze starej to 94AG14A073BB.
Jak by miał to zapytaj o cenę no i wtedy to poproszę Cię o adres.
Pozdrawiam

WITAM!!!

MA GOŚĆ SKRZYNKĘ O NUMERZE : 91AG14A073BB W CENIE 50 ZETÓW !!!

A WIĘC TAKA JAK TOBIE POTRZEBA - ROŻNICA JEST TYLKO W ROKU PRODUKCJI - NIECH ZGADNE - AUTKO MA BOGATE WYPOSARZENIE ???

POZDRAWIAM

A ja się cieszę, że mam starocia tzw. vintage. I szaleństwa elektroniki mnie nie dotyczą

Moi drodzy, bo jush troszkę zgłupłem od wersji działania. Mam '97 by germany 1.3 i rozumiem że mam wymienić przekaźnik R6 koloru czerwonego! Tzn mam już tam taki a ma być inny. A czym będzie się różnić? Ilością nóżek (pinów) czy jakimś innym szczegółem i gdzie ten magiczny kabelek ma się podziać? Czy jest konieczny?...

Pozdrawiam tych co wiedzą i tych którzy nie chcą powiedzieć

Czerwony przekaźnik ma 1 pin więcej (5) i od tego dodatkowego pinu w skrzynce (dokładniej od wtyki skrzynki) musisz poprowadzić przewód do wolnego 11 bodajże pinu przy wtyczce przełącznika zespolonego.

Prawda to że zespolony od '91 z 6stopniową regulacja i tylną szybą jest taki sam ak do MkVII? Taki mam zamiar kupić

... niop ..... dokładnie ..... na górze skrzynki przychodza takie długie wtyczki .... a w tych długich wtyczkach sa jeszcze mniejsce wtyczki ... i bodajże środkowa wtyczka w tej wtyczce która jest z przodu przed przekażnikami ..... jak nie masz pełnej wiązki to brakuje tam jednego pinu ... i to jest właśnie kabelek do wycieraczek .... przy przełaczniku zaspolonym w prawej wtyczce tesh będzie brakowało jednego pinu .....

W kwesti wyjasnienia niejasności... na przekaźniku jest literka " P " ta środkowa, któej nie ma w wersji 2 stopniowej, ale nie ma odpowiednika z oznaczeniem " P " na zespolonym. Czy to jakiś problem? Nie bardzo będę mógł liczyć na Waszą pomoc jak to rozbiorę, bo brak kompa. Więc zbieram wszelkie info zanim wpadnę w wir działania i wróce bez świateł i kierunków hi hi hi

ale motacie .wymień przełącznik wymień przekażnik i po sprawie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
2005-10-17 13:36:48, SwIeTyY pisze:
... niop ..... dokładnie ..... na górze skrzynki przychodza takie długie wtyczki .... a w tych długich wtyczkach sa jeszcze mniejsce wtyczki ... i bodajże środkowa wtyczka w tej wtyczce która jest z przodu przed przekażnikami ..... jak nie masz pełnej wiązki to brakuje tam jednego pinu ... i to jest właśnie kabelek do wycieraczek .... przy przełaczniku zaspolonym w prawej wtyczce tesh będzie brakowało jednego pinu .....

ryjac w wyszukiwarce odkopalem stary watek
no ale kto moze wie ile kabelkow powinno byc w tej wtyczce w skrzynce ?
po prostu pojde policze i bede wiedzial czy jest sens czy trzeba kombinowac...