Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-01-24 02:27:11 Jesli macie taki problem jak ja w poprzednia wiosne (mam nadzieje ze to nikt z was ), czyli ktos wam buchnal bat anteny od poniaka to nie panikujcie ze nie mozecie znalezc tego rozmiaru (7mm) bo mozna to zrobic domowym sposobem. Ja sie najezdzilem po sklepach i nigdzie nie znalazlem (ach te koreanskie pomysly), w jednym mi facet radzil nawet zebym sie zglosil do tokarza to ten mi utoczy przejsciowke Pomyslalem ze Polak potrafi i ze sam sobie poradze. Siedzialem siedem dni i siedem nocy az przyszlo olsnienie. Kupilem bat 6mm nastepnie zzarlem cala czekolade , zdarlem z opakowanka to sreberko (bez papieru), zlozylem kawalek w plaski rulonik i wsadzilem do gwinta (tylko tak zeby koncowka wystawala, zawinalem ja na wierzchu przez krawedz gwinta zeby nie wpadla do srodka bo pozniej trzeba by wydlubywac). Na koniec nakrecilem moj 6mm kupiony bat i tym prostym i przyjemnym sposobem znow moge sie cieszyc radiem nie tylko w centrum Warszawy. Ta konstrukcja dziala u mnie juz przez rok, na poczatku sprawdzalem czy sie nie obluzowuje i nie wykreca, ale dalem sobie spokoj bo siedzi jak przyklejona. Nie warto jezdzic i szukac albo przeplacac u Hyundaia, bo "jesli nie widac zadnej roznicy to po co przeplacac?" |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-24 09:54:33 tez mam ten problem ale mój bat w mardziej traumatycznych okolicznościach poległ
P.S. 1) A pewnie Co go ktos skubnął bo nie mógł znaleść do siebie 2) Wyślij to do Witka na stronę www.htg.iap.pl i umieści to w poradach. |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-01-24 16:41:49 ja kupiłem wysuwaną antenę w jakimś supermarkecie za 20 zł, zmieniłem mocowawnia na oryginały od poniacza. i już. pasuje jak ulał a poza tym jest czarna. roboty na pół godziny. |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-01-24 17:50:22
Rozwiązanie dobre tylko ma 2 wady: 1. Ja jestem kompletnym lajkonikiem w sprawach mechanicznych i wszystko co wykracza poza otwarcie puszki stanowi dość duże wyzwanie. 2. Skąd wziąć oryginalne mocowania skoro ukradli mi bat (czyli zostało mi samo gniazdo od anteny) ? Przecież jeden gwint to gniazdo, drugi to koncówka bata. (Chyba, że czegoś nie rozumiem, w takim wypadku patrz pkt. 1 ) |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-01-24 21:03:51 jak brakuje tylko bata to wszystko w porządku. da się zrobić. ale jak nie ma czegoś więcej to jakbym dobrze poszukał to znalazłbym u siebie, kupił antenę w markecie i zmontowal do kupy. zostałoby tylko wykręcić starą i założyć sprawną. jeśli sobie życzysz.
do wymontowania starej musisz niestety zdjąć nadkole i odkręcić jedną śrubkę. powinieneś sobie poradzić |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-16 00:32:04 Czy mocowanie w błotniku prawym jest oryginalne? Jak wyjąć taka antenę żeby nie uszkodzić mocowania, bo nie wiem czy to nie jest przyczyną słabej jakości fal radiowych... Może jest słaba masa (antena bierze mase z mocowania karoseria? ) |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-10-16 16:45:43 Jak ktoś będzie miał problem z anteną do Pony to jeszcze taką posiadam.Kompletną!
|
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2007-10-17 18:00:05 ja zamówiłem nową antenę za 55zł, ale mam wątpliwości czy będzie pasować... Jak w ogóle nowa antenę zamontować w oryginalne miejsce? To chyba strasznie trudne zadanie |