Corollką w długa trasę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyjeżdzamy na narty do Austrii i przez tydzień nie będzie nas na forum

Do zrobienia 3-3,5 kkm.
Wyjazd standardowo: o północy, śniadanie pod Wiedniem, po południu na miejscu.

"Pięknota" ma za sobą 109 kkm i jest po przeglądzie 105kkm.
Przed wyjazdem sprawdzam płyny, uzupełniam olej, ciśnienie w oponkach do górnej granicy, rupiecie z bagażnika-OUT!, z narzedzi zabieram wkrętak krzyżowy do wiązań nart.

Narty/2kpl/ idą do środka między przednie fotele, lewy tył złożony żeby się zmieściły. Reset kompa i w drogę.
Benzyna- zawsze std.95
Mobil1 0W40
Barum Polaris 2
łańcuchy na wszelki wypadek...

Pozdrawiam wszystkich- do usłyszenia!

KAFAR życzę Ci wspaniałego odpoczynku na wczasach, przyjemnej i bezpiecznej podróży i niech Toyka się spisze na medal
Widzę, że poczyniłeś odpowiednie przygotowania - brawo napewno wszysko bedzie OK!!
PS. Po przyjeździe czekamy na relację z wyprawy i fotki

POZDRO!!

Szerokiej drogi i udanego wypoczynku.

Zdam relację, fotki też będą.....
Przylądek Wawa!
Rozpoczynam odliczanie przedstartowe!

Powodzonka Kolego!
Pozdrawiam.

Powodzenia i Pozdrowienia

Witam po powrocie i uprzejmie donoszę co natępuje:

Wyjazd był super! Trasy narciarskie jak marzenie, pogoda dopisała tam gdzie byliśmy(Karyntia) a Pięknota spisywała się bez zarzutu.
Raz tylko bezradnie gmerała przednimi łapkami kiedy na podjeździe nocny mróz zamienił topniejący śnieg w lodowisko , no ale daliśmy sobie radę ).
- przejechaliśmy 3100 km, o 100 za dużo bo raz pomyliłem trasę
- zużycie paliwa z całości 6.5l/100 km, OK,
- zużycie oleju niestety ponad 1litr!!!! Be...

Ciekawostka: benzyna w Austrii dzięki korzystnemu kursowi Euro była tańsza niż w PL!!!
Raz zatankowałem na Shellu 95 BIO (przez pomyłkę) i o dziwo przjechałem na niej ponad 800 km!

W sumie wszystko super, tylko ten olej....

Pozdrawiam wszystkich (fotki będą lada moment).

Kafar gratuluję udanego wypoczynku
Mam andzieję, ze pochwalisz się fotami.
Co do oleju to może tak ma być 3100 km to całkiem sporo.

Witam witam!

Jeśli chodzi o oliwę to 3500km. w trasie do tego z ładunkiem i obciążenia (góry) to wcale nie jest źle!!!

Kolega Peugeotem 307 na trasie 1600km. spalił 0,8L. oliwy auto ma przebieg 36,000km. i tyle podobno to norma za to w mieście spalanie oleju 0L.
Tak ja wiem to PeugeGrzmot a nie Toyka ale patrząc na to można stwierdzić że auto w trasie spala więcej oliwy mój poprzedni te ż tak miał w mieście 0 a w trasie do 3L. na 10000km.

Pozdro.

Dołączam FOTKI!
Z Alp TU
Z Wiednia TU
i z Olomunca TU

Konwersje robiłem przez pomyłkę 2 razy i troche mi jakość się spaprała...sorki.

Miłego oglądactwa

No ładne fotki i góry a powiedz mi ten zameczek który jest na jedny ze zdjęć to gdzie jest?? Jakoś go kojarze ale nie wiem gdzie.

No to odpoczeliście troszkę pozazdrościć!!!

Pozdro.

Cytat:
No ładne fotki i góry a powiedz mi ten zameczek który jest na jedny ze zdjęć to gdzie jest?? Jakoś go kojarze ale nie wiem gdzie.

W pobliżu miejscowości Silian (wschodni Tyrol).
Ogólnie to większość alpejskich fotek jest z rejonu Karyntii gdzie Polacy trfiają się stosunkowo rzadko

hm.......
Bardzo podobny a nawet bym powiedział identyczny jest w słowacji.
Ale przecież to nie po drodze
W sumie może wtedy mieli tylko jeden projekt zamków i są wszystkie takie same

Pozdro.