Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-09-25 23:56:01 Witam jak juz raz pisalem chce nabyc samochod Daewoo Espero . Juz jeden egzemplarz mialem namierzony ale mi go sprzed nosa zgarneli . Byl to Espero z silnikiem 2.0 . Teraz znalazlem innego z silnikiem 1.5 16V - i max wyp. I tak sie zastanawiam czy dobrze sie jezdzi z tym silnikiem?? ![]() |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-09-26 00:03:04 taki mam zamiar - w Rzeszowie jest dobra firma co gaz montuje - cena 1800zl - juz ta firma jest sprawdzona we wczesniejszym aucie u nich robilem. A czy jak powsadzam jakies magnetyzery i strumienice to cos pomoze ?? |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-09-26 00:22:17 A co do tego Espero to dodam ze jest to 1996 rok. , I wlasciciel , bezwypadkowy , 80000 tys km przebiegu, max wyp. + klima , ABS , stan techniczny naprawde bardzo dobry , oczywiscie ma kilka drobnych oznak rdzy - jak wiekszosc Espero z tego co widze jak piszecie na forum. A jeszcze takie pytanko - jakbym kupil to espero i sie zapisal do klubu to w jaki sposob moge dostac naklejke klubowa?? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-26 00:24:54 Dostaniesz wzór - w corelu chyba. Wysyłasz na ploter.pl i odbierasz piękną naklejkę ![]() pozdro. |
![]() Krawat Audi a4 cabrio Warszawa | 2003-09-26 08:22:39 Rozumiem ze widziales juz ten samochod? W takim razie jest to chyba pierwszy potwierdzony przypadek istnienia Espero 1,5 z klima i ABS-em... |
Klucho kia cee'd 1.6 crdi Lublin | 2003-09-26 08:39:41 Hej Zoltar wiem ze to moze byc tylko reklama ale spojrz na sam dol tej stronki http://www.tucholka.pl/tuning/tuning.htm jesli te ok. 3 sek. roznicy do setki to prawda to Twoje 2.0 moze zostac z tylu ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-09-26 08:55:09
Sprawa jest znana. Jednak do żadnych testów nie doszło ![]() Więc jestem mocno sceptyczny ![]() Pozdro. |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-09-26 11:27:10 Jaki silnik najlepszy ?
Sprawny... Nie zarżnięty... ![]() ![]() ![]() |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2003-09-26 11:33:55 ŻADEN CHIP do silnika wolnossacego nie da wiecej jak 3-4%
Nie wierzcie w cuda... To co opisuja to samochody ktore spedzily mnostwo czau na hamowniach i byly godzinami strojone, oczywiscie bez zmiany walkow i wydechu (razem z kolektorem wydechowym) sie nie obylo. To poprostu bajka ze w silniku wolnossacym uzyskuje sie przyrosty wiecej jak wspomnianie 3-4% na samym chipie. |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-09-26 22:08:49
To zależy o czym piszemy. Jeśli o "czymś" co nazywało się Jones i wg zasad fizyki nie było nawet strumiennicą to może i tak (choć ponoć MaciekGT zaobserwował jakieś niewielkie różnice). Jeśli jednak mowa o strumiennicach szczelinowych czy naddźwiękowych to muszę się pokłócić. Dobrze dobrana i zamontowana strumiennica ukł. wydechowego wraz z odpowiednim dolotem na 100% da sporą (zauważalną) poprawę osiągów, może nawet nie tyle w zakresie mocy, co momentu obrotowego przesuniętego w dół (czasem nawet o niemalże 1000 obr/min). To nie moje zdanie i teoria, ale fakt doświadczeń przeprowadzanych na hamowni prze 3 poważane "persony" z dziedziny tuningu: MagSport, p. Godulę oraz Michael Tuning System. Doświadczenia przeprowadzane były pod kontrolą i przy współudziale p. Wiesława Pachonia. |