Przy ruszaniu coś przeskakuje jakby przegub :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kur... juz nie moge z tym samochodem :/, przy ruszaniu zanim koło wejdzie w ruch to przeskaoczy przegub jakby kilka razy, ale sam niewiem bo półoś ostatnio wymieniałem na używkę, ale wszystko było na początku oki. Później niedawno zaczęło przy ruszaniu coś szarpać ale tylko jedno szarpnięcie, a dzisiaj już kurde przy gwałtowniejszym ruszeniu taki odgłos jakby szurało, kilka razy przeskakiwało i dopiero wtedy wchodzi koło na obroty większe. Dziwne, już z tym nie moge :/ Pomóżcie chlopaki. Bo niedługo nie będę miał na mechanika :/

sądzę ze przegub......wlasnie dlatego nigdy nie kupuje sie uzywanych czesci takich jak lozyska, amory, przeguby, części zawieszenia, jednym słowem rzeczy które sie mechanicznie zużywają....za duze ryzyko
Moja Babcia mawiała "jesteśmy za biedni żeby oszczędzać" - coś w tym jest...pozdro

dzieje sie tak na prostych czy skreconych kolach??

Cytat:
2005-06-12 19:04:27, PUNIU pisze:
dzieje sie tak na prostych czy skreconych kolach??

Puniu jutreo sprawdze i powiem dokłądnie co i jak. Bo właśnie niewiem który by był to przegub, bo to dochodzi chyba z półosi lewej, a raczej napewno. Jutro napisze co i jak.

Witam. Moja siostra miała to samo. Po wymianie przegubu ktury sie rozpadł mechanik wstawił nie ten co trzeba ( prawdopodobnie od fiesty) na poczatku bylo wszystko ok, a potem sie odkrecił i było dokładnie tak jak opisujesz ze przy ruszaniu jak by przeskakiwało. Najpierw zobacz czy masz dobze przykrecony i czy dobry kupiles. Pozdrawiam

No więc sprawdziłem. I przy ruszaniu i na prostych i na skręconych kołach tak samo się dzieje. Jak ruszam płynnie i powolutku to jest OK, a jeśli dodam troche więcej gazu to robi sie tak jak mówiłem. Kup0owałem całą półoś lewą, używkę, ale niby wymierzona i wszytsko tak jak powinno być, bo mechanicy sprawdzali. Ale teraz zastanawiam się czy to przegub wewnętrzny czy zewn. ten p[rzy kole, sam już niewiem. :/ A może jest ktoś z Lublina który się na tym zna i by mi pomógł to zdiagnozować? Czekam na odpowiedzi. Dzięki wielkie chłpaki za wszytskie posty i prosze o następne . Pozdrowienia KWjoker