Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-07-08 14:17:28 Witam LOBowiczów
Przed zakupem Omeski sprzedalem swoje stare auto. I nie wiem czy wiecie ale teraz jest tak, ze jak sie sprzedaje samochod, to ubezpieczenie OC przechodzi na nowego wlasciciela chyba, ze ten zrzeknie sie owego... Ja dogadalem sie z gosciem, ze zrzeknie sie ubezpieczenia (bo samochod mialem dopiero co ubezpieczony wiec kwota to byla kilka stowek). Czekam na ta kase od PZU czekam, a tu nic! Wiec dzwonie do nich i babka mi mowi, ze ten koles wziol na siebie cale OC... Rzecz jasna sie wkur....lem i dzwonie do typa... A on, ze amortyzatory zajechane itp (a o tym z nim rozmawialem, wiedzial o tym) i ze nie specjalnie mi chce ta kase oddac! Macie jakies sposoby na takich flusiow jak on? Topienie i ogolnopojeta przemoc raczej odpada... R. |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-07-08 14:33:37 topienie nie? masz racje bo później trzeba fele czyscić z błota , a bena nad rzeke też kosztuje jeśli nie chcesz ruszać gościa to rusz swoje byłe autko a szybki czy malowanie też kosztują, tylko to wszystko o kant du*y rozbić bo nie po to sie umawiałęś żeby teraz robić jakieś głupoty, dla świętego spokoju lepiej przyjmij że zdarzyło się i tyle, żyje się dalej, ciesz się że sprzedałęś auto a to dziś trudno |
Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-07-08 18:04:32 No na umowie, na pismie nie ma... kurde, ale umowa ustna byla - tez to jest rodzaj umowy! Ale glupi jestem i ufam ludziom...
R. |
Randal_ Zambroow | 2005-07-08 23:24:38 Drugim razem trza nie ufać |
Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-07-09 00:40:45 No niestety....
R. |
maristez Opel Omega B x20xev Żary | 2005-07-09 09:41:08 sprawa jest przegrana... musi byc na umowie. potem z umowa sie idzie do ubezpieczalni i od reki wyliczaja nadpłate i wypłacaja. jakies tam zemsty sobie odpusc bo sobie gnoju narobisz... trafiłes na k... i tyle. pozdrawiam |
Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-07-09 17:55:11 Daleki jestem od zemsty... Gosc sie okazal kutasem i tyle...
R. |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-07-09 18:48:39 Panowie z chamami trzeb po chamsku i nie ma to tamto,zycie mnie tego nauczyło.I nie ma odpuszcania ! Ludzie jak nadstawicie drugi policzek to ktoś wam przypier... znowu,tak być nie może.Sprawa musi być załatwiona na TipTop. Zawsze rozwiąywałem sprawy kulturalnie ale ostatnio nie ma z kim tak spraw załatwiać i trzeba uciekać sie do rękoczynów.Może zostane potepiony za te słowa,ale taka jest prawda i każdy w głębi duszy o tym wie i o tym myśli.
Pozdrawiam. |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2005-07-09 19:37:06 Jak Ktoś powisi za nogę w lesie przez 24H to zaraz sobie przypomni ile i komu jest dłuzny ( to oczywiscie żart ) ale radzę Ci zgłosić pisemnie fakt sprzedaży auta bo jak gnojek gdzieś przydzwoni to zanim się Zorientujesz PZU może Cię pociągnąc na Twoją wcześniej wypracowaną zniżkę ( taki mają burdel)
Pozdrawiam Edmund Dantes |
maristez Opel Omega B x20xev Żary | 2005-07-10 19:00:59 oczywiscie po wyrejstrowaniu auta biegnij do ubezpieczalini i zgłoś ze sprzedałeś oni sie to odfajkuja... zemsty ja sobie stosuje ale delikatne.. typu jak nie spie to budze jednego głąba w nocy telefonem.... albo na jakąś gayliste czasem go zapisze...albo " oddam trabanta stan idealny w dobre ręce i nr tel. " w jakiejś gazetce co za fre ogłoszenia sa - za to mnie nie zamkną a gosciu ma smutno... |
Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-07-10 21:08:05 R. |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2005-07-11 08:45:41
Widzę, żę kolega z tych bardziej dowciapnych... Ciekawszym pomysłem (wyjatki skrajne) jest płyn hamulcowy lub ziarno (okryszki etc) na dachu i masce. G. |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2005-07-11 12:05:01 Było kiedyś takie powiedzenie pewnej instytucji w ZSRR: "My Wam wierzymy ale Wam nie ufamy"
W Polsce oficjalnie umowa ustna ma tą samą moc co pisemna... ale co z tego. Jak nie masz tego na papierze to możesz sobie odpuścić jakiekolwiek roszczenia. Szkoda czasu nerwów i dodatkowych kosztów. |
Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-07-11 16:56:18 SLUCHAJCIE: napisal do mnie na maila czlowiek, ktory twierdzi, ze odzyskam pieniadze (zgodzil sie zebym na forum wstawil jego maila):
Witam Zgłaszasz sprzedaż samochodu w dziale komunikacji. Tam Ci ostemplują umowę kupna sprzedaży, robisz z tego ksero. Wypełniasz kwestionariusz PZU o zbyciu pojazdu i przekazaniu polisy OC kupującemu. Wkładasz w kopertkę obydwa dokumenty i wysyłasz do ubezpieczyciela i czekasz cierpliwie na kaskę. Mnie zwrócili dopiero po wygaśnięciu polisy, tak samo trafiłem na k.... Ale na szczęście szybko to zrobiłem i potrącili sobie tylko kwotę na jaką ubezpieczenie obejmowało tj. od momentu wykupienia polisy do momentu powiadomienia o sprzedaży. Inaczej klient jeździ na twoje konto Hipoland Piszę na e-mail bo nie wiem jak się poruszać po forum sorki Co o tym sadzicie? Zadziala??? R. |
maristez Opel Omega B x20xev Żary | 2005-07-11 21:40:03 według mnie nie. u nas w inspektoracie PZU powiedzieli mi ze musi byc podpisana umówa ze nabywca zrzeka sie ubezpiecznia z dniem takim a takim.... pozdrawiam |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-07-12 09:27:13 w zeszłym roku sprzedałem autko które miało jeszcze 6 mieś ważne oc. po dwóch dniach pojechałem do pzu osobiście zgłosić ten fakt. niemiła pani w okienku potrąciła pieniądze za niecałe 2 miesiące bo byłto 14 danego miesiąca plus cały następny a za 4 niewykorzystane zwrócili pieniądze. na umowie nic nie miałem na temat zrzekania sie oc |
PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2005-07-12 09:33:38 No nie wytrzyma już... co było kiedyś już się nie liczy.
Ludzie przepisy się zmieniły w przypadku OC teraz jest tak, że można wykorzystać OC sprzedającego do końca jego ważności bez żadnych konswekwencji dla niego. Dzwonić do swoich agentów udzielą wyczerpujacych informacji, jak nie to zmienić agentów. |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-07-12 09:33:53 Jak kupiec nie wypowie, to nic nie dostaniesz.
Było inaczej, jest inaczej: Klik w "Kontynuacja ubezp..." |