Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2002-10-31 16:28:02 Z holowaniem Tira to moze być kłopot (dokładniej z ruszeniem z miejsca). |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2002-10-31 16:51:31 Z tym TIRem to mogloby sie udac. Niedawno w AutoBILD`zie byl maly test: Audi Allroad Quattro ciagnelo (pustego) TIRa bez problemow. Fakt, ze mialo silnik z blisko 300 Nm momentu obrotowego, ale mysle, ze Poldek tez by uciagnal ciezarowke. W koncu w turniejach Strong Man jeden czlowiek potrafil ruszyc z miejsca niewielka ciezarowke.
Wiec moze jako Klub powinnismy zorganizowac taka probe i naglosnic mozliwosci Poloneza!?? Pozdrowka Adamus |
loco Polonez Kombi Wrocław | 2002-10-31 17:15:59 Ciągnąłem kiedyś Borewiczem przez 10 km po mieście busa VW LT 28 z towarem na pace. Nie został nawet ślad na Polonezie. Oczywiście najgorsze było ruszanie spod świateł, potem to już spacerek. A na koniec, gdy wpychaliśmy busa na miejsce parkingowe przetoczył się (bus) przednim kołem po mojej stopie i też wytrzymałem.
Tym samym Polonezem zrobiłem wiele razy wiele kilometrów po szosie z towarową 2-osiową przyczepą Niewiadów bh1400, z plandeką wysoką na 1,8 m (od podłogi ładowni). A kiedyś wiozłem w wanience kompost na działkę. Nie było ciężko, tylko lekko śmierdząco. Silnik "skończył" się po 147.000 km - zawory, reszta jeszcze działała, a trzeba pamiętać, że połowę żywota przejechał na Selektolu. No ale jak już poszedł do mechanika, to od razu zrobił mu całą kapitalkę. |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2002-10-31 17:20:28 Wiec sie da: prosta sprawa, a moze dac dobry efekt psychologiczno-marketingowy
Adamus |
keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2002-10-31 17:44:04 tak myślałem o tych możliwościach poloneza i nie zabardzo mam sie czym pochwalić. Raz tylko zrobiłem nim coś wielkiego ale to był przypadek a raczej głupi kawał kumpli. Wyrwałem stary słup telefoniczny bo mi go za hak zaczepili a ja byłem w troszke odlotowym stanie i nie poczułem )) |
MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2002-10-31 19:48:49 Odpalanie na lince holowniczej Mercedesa 300D (W123) przez 3 km. |
MacioBA Miłośnik FSO Fiat 125p Rybnik | 2002-10-31 21:19:14 Holowanie przez 10 kilo Forda Transita załadowanego belkami nadprozowymi typu "L". Ciężko było, ale Borewicz dał radę.
3 godzinny podjazd pod górkę przed garazem...w zimie...bez zimówek...wtedy naprawdę było cieplo w środku...pozdróffka.. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-01 00:12:44 Holowanie Fiata Argenty z Olem w roli kierownika z prędkością 100km/h lewym pasem ul. Puławską (Piaseczno - Warszawa).
Ma się tę ułańską fantazję |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2002-11-01 00:26:26 Sam kiedys widziałem jak taki gościu Truckiem przewoził ładunki o masie ok 1,5 tony nawet po 200km i zrobił w takich warunkach tym Truckiem ponad 240 tys.km a auto naprawde nie było oszczędzane a tym bardziej serwisowane reguralnie- to sie nazywa wytrzymałość!Ale swoją drogą to trzeba być bez serca by tak wykorzystywać auto do granic możliwości, kiedyś widziałem jak ktoś Polonezem Caro pokonywał z załadunkiem takie tereny, że nie jeden Wrangler by się przestraszył i co najciekawsze auto przejechało bez szwanku!!! |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-01 00:45:57 Biskup, a ty czasem nie masz nic wspólnego z jednym z warsztatów przy ul. Nałęczowskiej?
Bo tam właśnie serwisują poloneza Trucka o takim przebiegu. |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2002-11-01 08:53:21 no niestety nie mam nic wspólnego z takim warsztatem.....
|
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-11-01 09:23:46 To w takim razie po Warszawie i okolicach krąży jeszcze jeden Truck z podobnym przebiegiem. |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2002-11-01 10:58:33 Jestem pewien że nie tylko tam i że w Polsce jest znacznie więcej takich wysłużonych Trucków....... |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-11-01 19:11:58 To moj poldzio jest traktowany bardzo delikatnie nigdy nie musial ciagac nawet przyczepki kilka razy moze kogos ciagnolem na holu ale to nic nadzwyczajnego no i kilka razy mialem na lince cholowniczej kilka drzewek na ognisko |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-11-01 22:09:30 opisze to co przeszedl bez szwanku
9tego co ze szwankiem to troszku by bylo ) Ostatnio zdarzylo mi sie wjechac w row tak ze jedno kolo wisialo w powietrzu a drugie prawie wyszlo gora jak to zobaczylem to myslalem juz ze po zawieszeniu jest zostal wypchniety poldziu z rowu patrze a on sobie wesolo stoi i mowi co sie gapicie wsiadajcie i brykamy z powrotem a do domciu mial ponad 100 Poszedl lekutko jakby mu nic sie nie stalo nawet nie zakulal na tylne koleczka |
Mucha Polonez Caro 1.4 16V Warszawa - Ursynow | 2002-11-02 00:20:28 A Ja kiedys ciolem sobie pulawska (trzy pasmowa) a tu z bocznej ulicy wytacza mi sie Honda Civic. Przy trafieniu jej wbilem sie przodem (od strony kierowcy) w jej przednia oske (po stronie pasazera) i po odbiciu sie wpadlem bokiem (Zaraz za tylnymi drzwiami od strony kierowcy) na latarnie. Przy impakcie mialem ok. 70 km/h. Piekny Poldek 94 1.6 GLE Zloty metalik poswiecil sie (spoczywa na zlomowisku), ale ja zyje. Poldery to naprawde twarde sztuki. |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-11-03 13:08:17 Ja chyba jestem najlepszym przykładem na wytrzymałość polda która wpływaja dodatnio na szanse przeżycia zawartości
Film chyba widział każdy... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |